Het TEJO-huis krijgt steun van het RP Fonds.
Het TEJO-huis krijgt steun van het RP Fonds. Foto:

RPF steunt TEJO-huis

Financieel

Het Roggekamp Peitsch Fonds (RPF) helpt het TEJO-huis met een bijdrage van 9.200 euro. In totaal heeft het fonds ruim 14.000 euro toegezegd voor inrichting, festivals en meer.

Almelo - Er wordt vooral veel over gesproken: de jeugd die kampt met gevoelens van somberheid, angsten en twijfels en de lange wachtlijsten in de zorg. In Almelo blijft het niet bij praten, maar werd de aanzet gegeven voor de oprichting van een TEJO-huis, waar jongeren tussen de 10 en 20 jaar ieder gewenst moment terecht kunnen voor een gesprek met (vrijwillige) professionals. Het Roggekamp Peitsch fonds steunt het TEJO-huis met een bijdrage van 9.200 euro voor de inrichting van twee kamers.

TEJO werd in 2010 opgericht in Antwerpen. In België worden intussen al twintig TEJO-huizen gerund. In Nederland bestaan er nu drie. In Almelo komt de vierde aan de Wierdensestraat, in een pand dat een aantal jaren om niet beschikbaar wordt gesteld. In TEJO-huizen kunnen jongeren gewoon binnenlopen als ze verdrietig of somber zijn of het gewoon ‘even niet meer weten’. In de TEJO-huizen worden ze in warme en gezellige kamers opgevangen en kunnen ze praten met vrijwillig werkende professionals als orthopedagogen en psychologen. Zonder verwijzing, gratis en vertrouwelijk, zo meldt Hanny ter Doest. ‘’De plannen voor het Almelose TEJO-huis werden buitengewoon positief ontvangen. Door mensen die zich vrijwillig willen inzetten voor de laagdrempelige, preventieve hulp aan jongeren, maar ook door fondsen en bedrijven waar TEJO aanklopte voor financiële hulp. Ook het Roggekamp Peitsch Fonds trekt de knip. Bij het RP fonds vroeg TEJO om geld voor de inrichting van twee kamers in het monumentale pand aan de Wierdensestraat en die aanvraag werd toegekend. Ook de gemeente reageerde heel positief op de plannen en overweegt TEJO Almelo te financieren.’’

De stichting gemeenschapshuis Aadorp kreeg van het fonds een bijdrage van bijna 1500 euro voor de organisatie van een Fifa-toernooi voor de jeugd. Het All Mellow straatmuziekfestival ontvangt een bijdrage van 2000 euro voor het muziekfeest in de straten van Almelo op 8 juni. De organisatoren van het Lentefestival in de Goossenmaat vroeg voor het eerst - met succes - om een financiële bijdrage. Ze krijgen 1500 euro voor sport- en spelspullen voor de jeugd. Organisaties, instellingen en particulieren met initiatieven voor de Almelose jeugd kunnen aanvragen voor een financiële bijdrage van het Roggekamp Peitsch Fonds indienen op www.rpfonds.nl.

PlayBack komt naar MFA Eninver.
Spoedcursus Avedan 'De Grote Sprong' 16 uur geleden
Het verhaal van de meester, bij de de HKW.
Expositie in Wierden loopt nog een aantal dagen 18 uur geleden
Afbeelding
Bezoek jongvolwassenen 24 mei, 14:34
Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 23 mei, 14:27
Een Rembrandtschildertje in actie.
Rembrandtschildertjes gaan exposeren in bieb 23 mei, 11:52
Afbeelding
Oldtimers in Rijssen tijdens de streekmarkt 23 mei, 10:39
Het is weer tijd voor een Open Ateliers Herengracht.
Mini-bioscoop bij Open Ateliers 22 mei, 15:54
Repareren gebeurt bij mooi weer ook buiten.
Allerlei reparaties bij Repair Café in Noaberhoes 22 mei, 14:30