Mantelzorg Almelo gaat op bezoek bij Wildlands Emmen. (Foto: Roelof Bos/Wildlands Emmen)
Mantelzorg Almelo gaat op bezoek bij Wildlands Emmen. (Foto: Roelof Bos/Wildlands Emmen) Foto: Roelof Bos

Jonge mantelzorgers een dagje op pad

Algemeen

Het Roggekamp Peitsch Fonds maakt het mede mogelijk dat jonge mantelzorgers met een ouder een gratis dagje Wildlands Emmen kunnen beleven.

Almelo - Onverdeelde aandacht is voor jonge mantelzorgers een ‘schaars goed’. De meeste tijd en aandacht moeten ouders immers besteden aan de zorgvrager. Juist daarom gaat Mantelzorg Almelo in juli een hele dag met jonge mantelzorgers (4 tot en met 18 jaar) en één van hun ouders naar Wildlands Emmen. Dat kost de jonge mantelzorgers helemaal niets. Met dank aan het Roggekamp Peitsch Fonds.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen tot achttien jaar met een ziek of gehandicapt broertje of zusje, ouder en ander familielid waarvoor gezorgd moet worden. Die zorg is vaak zwaar voor ouders, kinderen ervaren dat ook. Bovendien schiet aandacht voor henzelf er vaak bij in, terwijl ze er natuurlijk wel degelijk behoefte aan hebben.

Mantelzorg Almelo komt daarom op zaterdag 15 juli met haar eerste Ouder & kind activiteit: een dagje uit voor een jonge mantelzorger samen met vader of moeder. ‘’Zodat ze alle tijd en aandacht hebben voor elkaar en tegelijkertijd een geweldige dag hebben. Daarbij wil Mantelzorg Almelo de jonge mantelzorgers ook met elkaar in contact brengen, voor wederzijds begrip en herkenning en natuurlijk om te vertellen wat Mantelzorg voor hen kan doen aan ondersteuning en activiteiten. Omdat geld geen rol mag spelen, is de dagtrip helemaal gratis: de busreis, de entree, eten en versnaperingen. Dat kan dankzij een flinke bijdrage van het Almelose kinderfonds Roggekamp Peitsch en van Mantelzorg Almelo zelf. Er kunnen 28 koppels (jonge mantelzorgers en een vader of moeder) mee. In Emmen maken de deelnemers een wereldreis in één dag door de jungle, over de Savanne en het Poolgebied. Er worden nieuwe werelden ontdekt, deelnemers staan natuurlijk oog in oog met wilde dieren en er wordt ook nog voor patat, snacks en drinken gezorgd’’, aldus Mantelzorg Almelo. Alle deelnemers moeten zich zaterdag 15 juli om 8.45 uur melden op de carpoolstrook bij het XL business park.

De bus naar Emmen vertrekt om 9.00 uur. Het hele gezelschap verlaat Wildlands weer om 17.00 uur. ‘’Ben je een jonge mantelzorger (4 tot en met 18 jaar) en sta je ingeschreven bij Mantelzorg Almelo? Dan is aanmelden simpel: stuur voor 26 juni een mail naar info@mantelzorgalmelo.nl, met vermelding van naam van de jonge mantelzorger en de vader of moeder die meegaat. Jonge mantelzorgers die (nog) niet staan ingeschreven, kunnen zich ook aanmelden.’’

JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 4 uur geleden
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31
Afbeelding
Open Boerderijdag in Bornerbroek 14 mei, 13:17
Afbeelding
Leerlingen Zone.college krijgen les in vissen 14 mei, 09:25
Vier kunstenaars exposeren in Kunst Punt Almelo bij de elfde expositie.
Expositie in Kunst Punt draait volop 14 mei, 08:30
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 14 mei, 08:00
René Maarleveld (links) en Rein Vos van Avezathe.
Roeiers Amycus blij met hun locatie 13 mei, 18:01