Het RP Fonds maakt vele activiteiten in Almelo mede mogelijk.
Het RP Fonds maakt vele activiteiten in Almelo mede mogelijk.

RP Fonds steunt Almelose kinderen

Algemeen

Een circusfestival, week van de amateurkunst, Almelo op ‘t Rabbat, vakantiedagopvang en Imkerijdagen. Dat is een kleine greep uit de vele evenementen en activiteiten voor kinderen die het Almelose Roggekamp/Peitsch Fonds dit jaar financieel (mede) mogelijk maakt. Ook een groep ouders die werkt aan een nieuwe, inclusieve speeltuin in Het Nijrees kan op steun rekenen. 

Almelo - Het RP Fonds heeft in totaal voor meer dan 25.000 euro toegezegd en beslist 21 juli over nieuwe aanvragen.

Het Roggekamp/Peitsch Fonds steunt al jaren allerlei organisaties, instanties en initiatieven die ten goede komen aan kinderen in Almelo. Na een kleine dip in het aantal aanvragen in coronatijd, weten initiatiefnemers en organisatoren het fonds weer te vinden. Onder meer Almelo Events, de Debatunie, het Wolkentheater, De Klup Twente en ‘t Iemenschoer klopten in de afgelopen maanden aan voor steun en kregen allemaal toezeggingen. aldus Hanny ter Doest van De Klup Twente.

De Almelose schaakvereniging ontving van het RP fonds een bijdrage van 750 euro voor het houden van het jeugdschaaktoernooi in het voorjaar. De Debatunie toucheerde 2000 euro voor het basisschooldebat in mei voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 en de Taptoe Almelo kreeg een bijdrage van 1000 euro voor de grote Taptoe die onlangs werd gehouden op Erve Asito, aldus Ter Doest. “Deze activiteiten zijn inmiddels achter de rug, maar in de komende maanden staat er nog veel meer te gebeuren - met steun van het Roggekamp Peitsch Fonds. Het Wolkentheater verzorgt in juli bij het Asielzoekerscentrum een circusfestival voor de kinderen die er verblijven. Stichting de Klup Twente is met dank aan een bijdrage van bijna 2800 euro in staat om ook dit jaar in de zomervakantie weer vakantiedagopvang te bieden aan kinderen uit het speciaal onderwijs. Voor die groep duurt de vakantie vaak veel te lang. De kinderen missen structuur en vriendjes van school. Bij De Klup krijgen ze twee weken lang een fantastisch dagprogramma, met een roofvogelshow en een filmmiddag.’’

Een groep bewoners in Het Nijrees ijvert voor de aanleg van een inclusieve speeltuin, een plek waar kinderen met en zonder beperking met elkaar kunnen spelen. Het ontwerp van de speeltuin wordt gemaakt door studenten van het Zone-college en de gemeente Almelo steunt het initiatief van harte. Het Roggekamp/Peitsch Fonds heeft 5000 euro toegezegd voor de aanschaf van geschikte speeltoestellen, zo meldt Hanny ter Doest. Het Roggekamp Peitsch Fonds beslist 21 juli over nieuwe aanvragen, via www.rpfonds.nl.

Een ontgoochelde Jizz Hornkamp zoekt de fans op. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Ontluisterende nederlaag Heracles 11 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere warming-up Oald Stars 12 uur geleden
 Declan Trezise wint, voor Oded Kogut en Coen Vermeltfoort. (Foto: Herbert Huizer)
Australiër Declan Trezise wint Ronde van Overijssel 13 uur geleden
Tweede Möll'n festival: 1 juni.
Meer inspraak bij tweede Möll'n festival 19 uur geleden
Pax Kinderhulp zoekt vakantieouders,
Pax Kinderhulp op zoek naar vakantieouders 5 mei, 13:52
Bram Eijgenhuijsen, bekend van B&B Vol Liefde,
Presentatie boek Bram Eijgenhuijsen 5 mei, 11:37
Kijk eens op actiefalmelo.nl of download de app.
Actief Almelo werkt aan de bekendheid 4 mei, 13:48
Tycho en Herma Kuikhoven van Plentyparts roepen collega's op om ook mee te doen met de 'week van de stenen winkel'.
'Doe je mee met de Week van de stenen winkel?' 4 mei, 09:43