Marianne van den Eijnde in actie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Marianne van den Eijnde in actie. (Foto: Hubert van Mastrigt) Foto: Hubert van Mastrigt

Nieuwe workshops in het Kunst Punt

Cultuur

In Kunst Punt Almelo worden tot en met half mei ruim tien workshops gehouden waarbij de deelnemers kennismaken met druktechnieken. Er zijn workshops voor verschillende leeftijdscategorieën: van 4 tot 6 jaar, van 6 tot 12 jaar, van 12 tot 18 jaar en voor ouder dan 18 jaar. De resultaten van deze workshops zijn van 22 tot en met 26 mei te zien in een aparte expositie op het Kunst Punt Almelo aan de Grotestraat. 

Almelo - Het project is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Roggekamp Peitsch Fonds en het Cultuurfonds/Stadsfonds Almelo. Bij Kunst Punt Almelo is elke vijf weken een nieuwe expositie te zien. Het is ook een ontmoetingsplaats voor Almelose kunstenaars die hier elkaars werk kunnen bewonderen, af en toe met een andere kunstenaar suppoost zijn en exposeren. Dat leidt tot leuke samenwerkingsprojecten. Joke van Dijk-Schut: “Vorig jaar ontstond het idee om met een aantal Almelose kunstenaars in één expositie verschillende druktechnieken te laten zien en daarover te vertellen. Jongeren en volwassenen kunnen dan ervaren hoe leuk het is om met druktechnieken te werken.”

Na een paar bijeenkomsten ontstond het idee om niet alleen een expositie over druktechnieken te houden, maar om ook workshops druktechnieken te organiseren voor kinderen, jongeren en volwassenen. Martine Evenhuis van Kijk&Doe, Cristine Bru van Kaliber Kunstenschool en Rob Koenders gaan van half maart tot en met half mei de workshops voor kinderen en jongeren geven. Martine: “Ik ga de workshops in het Kunst Punt Almelo houden als de expositie Hedendaagse druktechnieken al begonnen is. Ik heb leuke ideeën om de kinderen met verschillende druktechnieken kennis te laten maken.” Rob: “Leerlingen van basisschool De Telgenborch gaan samen twee grote kunstwerken maken.” Cristine: “Ik ga er nog even over nadenken, want er zijn zoveel mogelijkheden.”

Riet Telgenhof en Randy van Lingen gaan workshops voor volwassenen houden in hun ateliers bij Hof 88. Riet gaat de workshops in twee dagdelen geven. Ze begint direct na Pasen. In het eerste dagdeel wordt het ontwerp gemaakt en het tweede dagdeel is voor het afdrukproces. “Ik werk zelf heel vaak met druktechnieken voor mijn kaarten, boekjes en collages. Dat kan je heel makkelijk ook thuis doen.” Randy heeft als titel voor zijn workshops ‘het menselijk lichaam als sjabloon’ bedacht: “Daar kan ik wel wat mee. Misschien vraag ik wel een model om mee te werken.”

Opgeven voor de workshops kan tot en met 28 maart via www.kunstpuntalmelo.nl.

De deelname is voor kinderen en jongeren gratis, dankzij de bijdrage van het Roggekamp Peitsch Fonds. De workshops voor volwassenen zijn niet gratis. De workshops van Riet kosten 60 euro en de workshops van Randy 30 euro. De expositie Hedendaagse druktechnieken is van 25 april tot en met 26 mei te zien in Kunst Punt, met werk van Aschwin Huiskes, Marianne van den Eijnde, Joke van Dijk-Schut en Riet Telgenhof.

Repareren in Repair Café Windmolenbroek.
Rollator en meer spullen gerepareerd in Noaberhoes 17 uur geleden
Acoustrio komt naar België. (Foto: Ed Step)
Boekenmarkt met muziek bij België 7 mei, 14:02
Het Almelo's Overdag Koor kan zeker nog nieuwe zangeressen gebruiken.
'Het vergt best een beetje scholing' 7 mei, 11:53
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 7 mei, 08:00
Opgave voor de excursies gaat via: windtalmelo@outlook.com.
Natuurhus zorgt voor lezingen en excursies 7 mei, 08:00
Een ontgoochelde Jizz Hornkamp zoekt de fans op. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Ontluisterende nederlaag Heracles 6 mei, 15:06
Afbeelding
Bijzondere warming-up Oald Stars 6 mei, 13:55
 Declan Trezise wint, voor Oded Kogut en Coen Vermeltfoort. (Foto: Herbert Huizer)
Australiër Declan Trezise wint Ronde van Overijssel 6 mei, 13:05