Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt) Foto: Hubert van Mastrigt

Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars

Cultuur

Precies een jaar geleden opende Kunst Punt Almelo de deuren voor liefhebbers van de kunst en voor beeldende kunstenaars uit Almelo. Afgelopen zaterdag heeft wethouder Margreet Overmeen de tiende expositie geopend.

Almelo - Deze keer is er werk van vier Almelose kunstenaars te zien. De expositie duurt van tot en met 20 april en is geopend van dinsdag tot en met zaterdag en op Tweede Paasdag. Ondanks de werkzaamheden in de Grotestraat Noord is de expositieruimte goed bereikbaar.

Arie-Jan Arbouw heeft met de vier kunstenaars gesproken toen het werk voor de tentoonstelling werd uitgezocht. Daarna heeft hij het Kunst Punt Almelo bezocht om een eerste indruk te krijgen van de opgebouwde expositie. “Toen ik om me heen keek, kwamen vier woorden in me op: lucht, licht, ruimte en rust. Een heerlijk gevoel. Hubert van Mastrigt en John Reinders zijn er opnieuw in geslaagd er een mooi geheel van te maken.”

Alies van der Poll laat naast gevlochten glas prachtige glazen schalen zien, koraalachtig glaswerk en verfijnde glasblaadjes. Ze houdt er van om te experimenteren met glas. Tijdens de expositie zal ze op dinsdagmiddagen in het Kunst Punt Almelo mini workshops glasfusion geven. Alies: “Ik vind het belangrijk om iedereen te laten zien hoe leuk het is om met glas te werken.”

De meeste kunstwerken van Inge Witvers hebben iets van abstracte schilderijen. Inspiratiebron zijn foto’s die ze maakt. In haar werk zijn hier vaak nog elementen van te herkennen die fotografisch of stilistisch zijn. Inge: “Kijk maar naar de schapenkoppen of naar een serie, waarin een houten pellet als basisvorm is gebruikt. De textiele materialen en technieken die worden gebruikt zijn mijn doek en penseel.”

De schilderwerken van Joke van Dijk gaan allemaal over de natuur en het landschap. Naast heel fijn beschilderde houten paneeltjes met vredige Nederlandse landschappen zijn er grotere schilderijen waar die vrede op het spel lijkt te staan. Het grijpt haar aan dat mensen zo onverschillig en nonchalant omgaan met elkaar en met de natuur. Joke: “Ik wil mensen harmonie en rust brengen; één laten worden met de natuur.”

Piet Amweg showt beelden die de werken van de andere kunstenaars nog mooier laat uitkomen. Piet: “Beeldhouwen is ooit begonnen als creatieve therapie om het verleden te verwerken. Gelukkig is het nu al jaren een uitingsvorm die me plezier brengt. Het bewerken van steen doet me wat. Door afhakken, raspen en schuren vorm je iets nieuws.”

Afbeelding
Alzheimer Trefpunt houdt een thema-avond over vakantiemogelijkheden 6 uur geleden
Schilderen in de Schöppe.
Schildersclub Janny Dekkers heeft plekje vrij 12 uur geleden
Afbeelding
Almelo Geschiedenis Quiz bij Feijn Lunchen & Lezen 15 uur geleden
De organisatie van het festival Vrienden van Almelo Live.
Eerste editie VVAL met vele koren 17 apr, 13:28
Repareren in de Hagedoorn. (Foto: Geert ten Tusscher)
Naaimachine uit WO II bij de Hagedoorn gerepareerd 17 apr, 07:30
Afbeelding
Beelden van Frieda Waanders te zien in Galerie Herengracht 16 apr, 15:59
Het TEJO-huis krijgt steun van het RP Fonds.
RPF steunt TEJO-huis 16 apr, 13:33
LaWeDaMaDo komt met het toneelstuk 'Zwanenzang'.
LaWeDaMaDo beleeft Zwanenzang 16 apr, 10:41