Kaj Sierhuis scoort tegen Go Ahead Eagles. (Foto: NESimages)
Kaj Sierhuis scoort tegen Go Ahead Eagles. (Foto: NESimages)

Affaire Rai Vloet schaadt imago Heracles

Algemeen

ALMELO - Heracles Almelo boekte zondag in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles een 1-1 gelijkspel, maar het sportieve aspect sneeuwde volledig onder bij de akelige affaire Rai Vloet. Het is exit Vloet, zo liet directeur Rob Toussaint weten. Het imago van Heracles is geschaad.

Voor aanvang van de wedstrijd van Heracles tegen Go Ahead Eagles kreeg algemeen directeur Rob Toussaint bij ESPN de vraag of het denkbaar was dat Rai Vloet ooit nog in het shirt van Heracles zou voetballen. Het antwoord was helder: ‘nee’.

Vloet werd vrijdag geschorst door de club, toen bekend werd dat hij had gelogen over zijn alcoholpromillage en de snelheid waarmee hij had gereden ten tijde van het verkeersongeval waarbij een vierjarige jongen kwam te overlijden. “We hebben het absoluut niet goed gedaan’’, zei Toussaint over de invalbeurt van Vloet in de wedstrijd tegen NEC. “Het was een verrassing dat ie weer in het veld stond. Het is veel te snel gegaan. Donderdag hebben we bekend gemaakt dat hij niet meer bij de selectie zat en vrijdag bleek dat hij twee keer zoveel op had als toegestaan. Niks op de grens – meer dan twee keer zoveel. Dan spat alles uiteen.’’

Dat Heracles eerder had geweten van het veel te hoge promillage en een snelheid van 203 kilometer per uur, zoals een advocaat van Vloet zou hebben beweerd, ontkende Toussaint bij ESPN. “Dan liegt de advocaat’’, klonk het.

Even later voetbalde Heracles in een leeg Erve Asito ‘gewoon’ tegen Go Ahead Eagles. Met Navajo Bakboord in de basis was een revanche op de eerdere nederlaag in Deventer de opzet.
De openingsfase was duidelijk voor Heracles dat zich een aantal goede kansen bijeen speelde, die echter niet door Kaj Sierhuis en Luca de la Torre werden verzilverd.

In de 32e minuut viel de 1-0 wel. Na een rush van Giacomo Quagliata speelde Sierhuis zich vrij en tikte hij fraai binnen.

In de tweede helft speelde Heracles met Delano Burgzorg op de plek van Bilal Basacigoklu, maar de gasten uit Deventer kwamen steeds beter in de wedstrijd. “Het was een intensieve wedstrijd’’, zei aanvoerder Janis Blaswich na afloop. “We hadden goede kansen en hebben er één van gemaakt.’’

De 1-1 van Isac Lidberg in de 73e minuut, na slecht verdedigen in het centrum, was gezien de veldverhoudingen niet verrassend.
Wel vond doelman Janis Blaswich dat de spits van Go Ahead een overtreding maakte en dat de goal geannuleerd had moeten worden door de scheidsrechter of door de var. “Hij gaat volle bak op mij in en raakt mijn hand’’, zei Blaswich. “Een duidelijke overtreding, honderd procent. Ik snap het helemaal niet.’’

Inigo Cordoba was in de slotfase nog dichtbij de 1-2, maar die ellende bleef Heracles bespaard. Met het ene punt erbij komt Heracles op 20 punten uit 20 wedstrijden. Op de ranglijst zakten de Almeloërs naar plek 14. Op 6 februari volgt de uitwedstrijd tegen koploper Ajax. Daarna komt FC Utrecht op bezoek in Almelo.

Een ontgoochelde Jizz Hornkamp zoekt de fans op. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Ontluisterende nederlaag Heracles 4 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere warming-up Oald Stars 5 uur geleden
 Declan Trezise wint, voor Oded Kogut en Coen Vermeltfoort. (Foto: Herbert Huizer)
Australiër Declan Trezise wint Ronde van Overijssel 6 uur geleden
Tweede Möll'n festival: 1 juni.
Meer inspraak bij tweede Möll'n festival 12 uur geleden
Pax Kinderhulp zoekt vakantieouders,
Pax Kinderhulp op zoek naar vakantieouders 5 mei, 13:52
Bram Eijgenhuijsen, bekend van B&B Vol Liefde,
Presentatie boek Bram Eijgenhuijsen 5 mei, 11:37
Kijk eens op actiefalmelo.nl of download de app.
Actief Almelo werkt aan de bekendheid 4 mei, 13:48
Tycho en Herma Kuikhoven van Plentyparts roepen collega's op om ook mee te doen met de 'week van de stenen winkel'.
'Doe je mee met de Week van de stenen winkel?' 4 mei, 09:43