Detail uit het werk van Marthijn van Rooij
Detail uit het werk van Marthijn van Rooij Foto:

Beeldende kunst snuffelen, beleven

Algemeen

Op zondag 28 augustus kunnen kunstliefhebbers hun hart ophalen in de binnenstad. Niet alleen zijn de ateliers aan de Herengracht geopend maar ook kun je bij het Kunst-torentje en aan de Waterboulevard naar de finnisage van de expositie RechtHoek van de Amsterdamse kunstenares Nelleke Bosland. Met als spciale gast Hugo de Haas van Dorsser, bekend als spoken-word artist Wordbites. In de Grote Kerk is werk te bezichtigen van de Holtense tekenaar en schilder Kees Stoop en het is de laatste dag om de expositie Schoonheid en Vergankelijkheid te bezoeken in de Kunsthal Hof 88. 

Almelo - Tussen twee en vijf uur kun je aan de Herengracht geheel vrijblijvend een kijkje nemen ‘in de keuken’ van de actieve kunstenaars, die een ruime variëteit aan eigentijdse kunst laten zien in hun werk- en expositieruimte.
Sfeermaker Henk Lammers van cultuurpodium Paco Plumtrek zal op deze middag een aantal liedjes ten gehore brengen.
Zoals gewoonlijk tonen de kunstenaars op deze laatste zondagmiddag van de maand hun nieuwste werk en ‘’work in progress’’, voorbereidingen voor de overzichtstentoonstelling van Almelose kunstenaars, gekoppeld aan het Open Ateliers Weekend Almelo op 24 en 25 september en de aanstaande Herman Krikhaarwedstrijd in oktober. Hun werk is ook te koop.

In de verschillende naast elkaar gelegen ateliers is werk van een flink aantal kunstenaars te zien. Naast zijn doorlopende productie van schilderwerk en tekeningen, toont Rob Koenders nieuw werk, gemaakt tijdens zijn vakantie op Terschelling.
In 48 zeewater-aquarellen heeft hij zijn observaties vastgelegd. Ook portretteerde hij bezoekers van het Oerolfestival in een reeks rake portretten van 4 cm x 3 cm. Wat daar niet ter plekke verkocht werd, is ‘nog’ te zien.

Frieda Waanders

Frieda Waanders (beeldhouwer) laat uit marmer en brons grote en kleine beelden ontstaan, uitgewerkt in organische of abstracte vormen. In juni heeft ze in Italië gewerkt aan een opdracht, in specifiek daar aanwezig marmer. In haar atelier op nr. 18 werkt zij verder aan nieuw werk. Daarnaast vind je in haar expositieruimte kleine kunstobjecten.
Johannes Garst uit Mariënberg, die al 50 jaren schildert en veel exposeerde met surrealistische schilderijen. Met fijne penselen op houten panelen schept hij zonder vooropgezet plan onbestemde sferen, die hij als geen ander kan treffen.
Hij geeft je een inkijkje in een emotionele binnenwereld en de bizarre, ongerijmde buitenwereld.
Marthijn De Rooy heeft de laatste maanden veel met geprepareerd papier gewerkt, waarop hij snel en schetsmatig werkt. Hij experimenteert met kleur, verf en vorm om geabstraheerde portretten te voorzien van een ziel. Daarnaast combineert hij uiteenlopende restmaterialen met gebruiksvoorwerpen.
Kunstenaarsduo Floortje van Loon en Dennis Zanoni, beiden uit Zuid Afrika, tonen voor het eerst hun werk in Almelo.
Daarnaast is er ook werk van Elsa Snijder (schilderijen, fotografie en poëzie). Zij creëert met haar kleurrijke schilderijen een zomerse sfeer.


Ook te zien 

In de Grote Kerk (bij de Herengracht) is tussen 13.00 en 16.00 uur werk te bezichtigen van de Holtense tekenaar en schilder Kees Stoop en in Kunsthal Hof 88 van 13.30 tot 17.00 uur de laatste dag van de Expositie ‘’Schoonheid en vergankelijkheid’’. Een fusion met kunst uit Museum de Fundatie en van de Almelose kunstenares Carla Vons.

Brian de Keersmaecker in actie. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles blijft in de eredivisie 36 minuten geleden
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 6 uur geleden
Tonnie Frazer en Roel Dragt stoppen bij het SeniorenJournaal
SeniorenJournaal alweer tien jaar oud 6 uur geleden
Meer weten? Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.
Het hart van hightech wordt groter 18 mei, 12:33
Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé 17 mei, 13:24
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31