Open Ateliers komende zondag.
Open Ateliers komende zondag. Foto:

Kunstmiddag rondom Herengracht

Algemeen

Kunstminnende Almeloërs kunnen op zondagmiddag hun hart ophalen tussen de Herengracht en de Grotestraat. Verschillende ateliers en expositieruimtes zijn zondagmiddag geopend om hun schatten geheeld vrijblijvend aan het publiek te tonen. 

Almelo - Deze zondagmiddag 31 juli van 14.00 tot 17.00 uur zijn de ateliers van Elsa Snijder (schilderijen enfotografie), Frieda Waanders (beelden) en Rob Koenders (schilderijen) weer open voor publiek. Laat u verrassen door nieuw werk en werk in uitvoering. De kunstenaars vertellen graag over hun werkwijze en de gebruikte technieken. Natuurlijk is er ook werk te koop, rechtstreeks uit de ‘keuken’ van de kunstenaars.

In de Herengracht galerie op nr. 20 is een nieuwe expositie te bewonderen van gastkunstenaarJohannes Garst uit Mariënberg met surrealistische schilderijen. Inmiddels 50 jaar schilder van het emotionele binnen, bizarre buiten en het ongerijmde en de lust en hopeloosheid daar tussenin… Deze middag is Johannes zelf ook aanwezig. Lees meer over zijn werk op www.surrealism.nl.

Meer kunst te zien in de buurt van de Herengracht: Kunst in de Grote Kerk met een tentoonstelling werken van Jan Gierveld. Iets verder doorlopen naar de fontein in de Grotestraat, daar is de pop-upgalerie deze middag ook geopend! Meer informatie op www.kunstenaarsalmelo.nl.

!