Avedan en Sportberdijf Almelo houden legio activiteiten.
Avedan en Sportberdijf Almelo houden legio activiteiten.

Volop activiteiten in de kerstvakantie

Algemeen

De kerstvakantie saai? Tuurlijk niet. Actief Almelo heeft, dankzij steun van de gemeente, tal van gratis activiteiten voor kinderen en jongeren. Wel is opgave nodig via www.actiefalmelo.nl. De activiteiten zijn opgezet door Sportbedrijf Almelo en welzijnsorganisatie Avedan.

Almelo - Creatieve jongeren van 12 tot 18 jaar kunnen op dinsdag 2 januari ’s ochtends een Tote Bag versieren in De Schoppe in De Riet. ’s Middags is er Knutsel XXL voor 6- tot 10-jarigen in de Trefhoek (Sluitersveld). Woensdagmiddag 3 januari is er een extra tienersoos in De Driehoek (10-14 jaar). Die dag is de Vakantie Kidsclub voor 6- tot 12-jarigen in Eninver (Wierdensehoek) met een legoworkshop van Mad Science, koken, sport en knutselen. Kinderen van 2 tot 6 jaar kunnen ’s ochtends en ’s middags naar Koffie met Bieba in de bibliotheek.

Op donderdag 4 januari gaan 12- tot 18-jarigen ’s middags sushi maken in Eninver in de Wierdensehoek. In De Driehoek leven kinderen van 6 tot 12 jaar zich creatief uit met Kijk & Doe. Kijk & Doe is die dag ’s ochtends ook met glas en lood in de Trefhoek in Sluitersveld. Op diezelfde locatie kunnen kinderen van 6 tot 10 jaar die middag samen een high tea maken.

Zwemmen is echt niet alleen voor de zomervakantie. Ook in de kerstvakantie is er van alles te beleven in het zwembad Het Sportpark. Op dinsdag 2 januari is er ’s middags de nieuwjaarsduik en kan je snorkelen en flipperen (5 tot en met 12 jaar). Op woensdag 3 januari kunnen ouders ’s middags gezellig samen komen zwemmen met kinderen tot en met 12 jaar.

Op donderdag 4 januari is er in het zwembad een stormbaan voor de doe- en spelmiddag voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Zeemeerminnen in de dop kunnen naar het Zeemeerminzwemmen op vrijdagmiddag 5 januari (5 tot en met 12 jaar).

Liever sporten op het droge? Dat kan bij activiteiten van Sportbedrijf Almelo. Dinsdagochtend 2 januari kunnen 6- tot 12-jarigen naar de schaatsbaan in de binnenstad. Die ochtend leven 8- tot 12-jarigen zich ook uit met Nerf Battles in sporthal Windmolenbroek.

Woensdag 3 januari is er ‘s ochtends op de schaatsbaan ouder & kind schaatsen voor de kleintjes van 2 tot 5 jaar en 10 tellen in de rimboe voor 6- tot 9-jarigen en 10- tot 12-jarigen in de gymzaal Willem de Clerqstraat. ‘s Middags kunnen 6- tot 12-jarigen judoën in de gymzaal Kamperfoeliestraat. Op donderdag 4 januari is er net als op woensdag ’s ochtends ouder & kind schaatsen. 

In wijkcentrum De Driehoek is het Nijntje Pleintje met ontbijt voor ouders en hun kinderen van 1 tot 6 jaar. Bij Sporthal de Schelfhorst kunnen 6- tot 12-jarigen zich uitleven met judo in de dojo, K’nex en een sportspelspektakel in de sporthal. ’s Middags is er een BMX-middag in de IISPA met trialshows en workshops.

Vrijdag 5 januari is de Actief Almelo Dag in de IISPA voor de leeftijden 2 tot 5 jaar en 6 tot 12 jaar, een dag vol creatieve en sportieve activiteiten van de twee organisaties samen.

Meer weten? Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.
Het hart van hightech wordt groter 21 uur geleden
Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé 17 mei, 13:24
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31
Afbeelding
Open Boerderijdag in Bornerbroek 14 mei, 13:17
Afbeelding
Leerlingen Zone.college krijgen les in vissen 14 mei, 09:25
Vier kunstenaars exposeren in Kunst Punt Almelo bij de elfde expositie.
Expositie in Kunst Punt draait volop 14 mei, 08:30