FestivAlmelo zorgt voor beweging.
FestivAlmelo zorgt voor beweging. Foto:

Veel sport en spel op velden van DRC

Algemeen

Hoe krijgen we jongeren in De Riet in de zomervakantie op een leuke manier in beweging? Met die vraag gingen Danistja Bergman, Amy Hoogervorst en Nikita Prins aan de slag. 

Almelo - Danistja, Amy en Nikita zijn leerlingen van het Zone college en lopen stage bij jongerenwerk van Avedan. Samen met buurtsportcoach Michiel Bentsink van Sportbedrijf Almelo zetten ze op donderdag 21 juli een gevarieerd programma neer op de velden van DRC aan de Rietstraat. “Door corona hebben jongeren lang niet samen kunnen bewegen of andere leuke dingen kunnen doen. Dus we hopen op veel deelnemers.’’

Een stormbaan, een rodeostier, voetballen en boogschieten: bij de activiteiten op de velden vindt elke jongere wel iets om te doen. “We willen laten zien dat bewegen leuk is. En dat het op veel verschillende manieren kan’’,, vertellen ze. De drie werken samen met jongerenwerker Naomi Beijer van Avedan en met de buurtsportcoach Miciel Bentsink van Sportbedrijf Almelo. Het Sportbedrijf zet in de ochtend een programma op voor de leerlingen van de basisschool, de meiden hebben de middagactiviteiten opgezet. In hun eigen tijd, want de stage bij Avedan is eigenlijk al klaar. “Maar we wilden ook niet zomaar na een paar maanden voorbereiding zeggen: succes ermee. We vinden het zelf ook heel leuk om te doen.’’.

Het moeilijkste was volgens Danistja en Nikita om te bedenken wat de jeugd die nog wat jonger is dan zij leuk zou vinden. Jongere zusjes en broertjes en andere stagiairs werden bevraagd. Amy kreeg bij de Plus supermarkt bij Heracles fruit en drinken toegezegd. Zo leerden ze veel over het opzetten va een groot evenement. En natuurlijk is er altijd nog improvisatie mogelijk. “Het wordt 30 graden, misschien moeten we nog iets met water doen’’, zegt Amy na een blik op Buienradar.

De sport- en speldag is op donderdag 21 juli, ‘s ochtends voor leerlingen van de basisschool, ‘s middags voor 12-16 jarigen. ‘’Ook meedoen aan deze dag of een andere leuke activiteit in de zomer? Klik op jouw wijk op www.festivalmelo.nl en geef je gratis op. Of bel 0546-544 100.’’

Kader:

Voor deze week staat bij www.festivalmelo.nl op het programma: Nijntje Pleintjes in verschillende wijken. Tennis, graffiti en Archery Tag/bubbelvoetbal in de Schelfhorst. Bubbelvoetbal, een jungle-speurtocht en een talentshow op Sluitersveld. Bootcamp voor ouder en kind, Mad Science, Happy Stones, Swingkids en Windmolenbroek got Talent in Windmolenbroek. Cajon en djembe spelen en sport en spel in Ossenkoppelerhoek-Nieuwstraatkwartier. Sportdag, voorleesbrunch en kookfestijn in De Riet.

Pax Kinderhulp zoekt vakantieouders,
Pax Kinderhulp op zoek naar vakantieouders 24 minuten geleden
Bram Eijgenhuijsen, bekend van B&B Vol Liefde,
Presentatie boek Bram Eijgenhuijsen 2 uur geleden
Kijk eens op actiefalmelo.nl of download de app.
Actief Almelo werkt aan de bekendheid gisteren
Tycho en Herma Kuikhoven van Plentyparts roepen collega's op om ook mee te doen met de 'week van de stenen winkel'.
'Doe je mee met de Week van de stenen winkel?' 4 mei, 09:43
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 3 mei, 11:35
Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 2 mei, 15:46
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 2 mei, 12:29
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 2 mei, 09:48