Het Natuurhus biedt meerdere activiteiten aan.
Het Natuurhus biedt meerdere activiteiten aan.

Luistermiddag en lezingen in Natuurhus

Algemeen

Het Natuurhus heeft de nodige activiteiten in petto.

Almelo - Natuurfotograaf Ron Poot geeft woensdag 13 december om 19.30 uur een lezing winterse natuurfotografie in het Natuurhus. “Is er in de winter iets te fotograferen? Natuurfotograaf Ron Poot toont met zijn foto’s aan, dat er ook in het donkere seizoen veel moois te fotograferen is. Ook zonder sneeuw. Wie het niet gelooft mag vrijdagmiddag 15 december met hem mee met de workshop winterfoto’s in het Gravenbos. Met of zonder sneeuw’’, aldus het Natuurhuis. Aanmelden via ron.poot@me.com, toegang gratis.

Zaterdag 16 december om 15.00 uur is er een kinderlezing ‘De sterren in het heelal’ door Jeffrey Bout. De lezing is geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder. “Wat zijn al die sterren ‘s avonds en hoe ver weg staan ze? Wat zijn de sterrenbeelden? Waarom zijn sterren zo bijzonder en kun je ze ook zelf gaan bekijken? Wil jij de antwoorden hierop weten? Sterrenkundige Jeffrey Bout vertelt het je! En natuurlijk mag je ook vragen stellen.’’ De toegang is gratis, een vrijwillige gift is welkom. Aanmelden via info@astrona.nl.

Het Natuurshus is zaterdag 16 december ook bij Boerderij Peeze in Bornerbroek aanwezig. “Kom naar boerderij Peeze om in aanloop naar Kerst van de geur van vers gesmolten was te genieten en te zien hoe wasproducten worden gemaakt. Deze dag zijn de imkers van ‘t Iemenschoer bij boerderij Peeze om was te smelten, te gieten in mallen voor raat, kaarsen en wasdoeken te maken. Kinderen kunnen een klein kaarsje gieten en er zijn cosmeticaproducten te koop die met zuivere was bereid zijn. Bijenwas, een veelzijdig product dat door de honingbij zelf wordt gemaakt! Wil je weten hoe? de imkers kunnen je er alles over vertellen.’’ Van 11.00 tot 16.00 uur.

Zondag 17 december, van 14.00 tot 17.00 uur, heeft het Natuurhus een gratis ‘Luistermiddag’, voor peuters, kleuters, pubers en volwassenen, met muziek. “Bezoekers kunnen luisteren naar winterse verhalen door professionele verhalenvertellers van De Verhalenkraal. Op het terras en binnen is koffie, glühwein en warme chocola.’’

Afbeelding
Challenge 15 uur geleden
Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 15 uur geleden
Special TV bij RTV Oost!
Geniet van de Special TV Muziekshow op RTV Oost 17 uur geleden
Afbeelding
Almelose Faylinn Pattileamonia is Miss Beauty of Overijssel 2024 20 uur geleden
Afbeelding
Vermaak bij FUN-IE-FIT 3 mrt, 10:19
Afbeelding
Hubert van Mastrigt zet Almelo op de kaart 2 mrt, 10:16
Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia. Eigen foto.
Familieconcert in de Waterstaatskerk 1 mrt, 15:21
Afbeelding
Open dag Trein Hobby Club Almelo 1 mrt, 12:03