Afbeelding

Column: Tot ziens!

Algemeen

De eerste sneeuw is gevallen, de temperatuur daalt naar het vriespunt en het is de enige maand waarin we niet klagen dat onze energierekening hoger is, want de lampjes binnen en buiten horen er gewoon bij. Ja, het is weer december! De laatste maand van het jaar is begonnen.

Een maand vol gezelligheid, maar ook van eindejaarsdrukte en het afronden van mijn laatste column voor dit weekblad. De dertiende van een hele rits columns waarin ik jullie een boodschap heb proberen mee te geven. Graag kijk ik samen met jullie nog even terug op een paar columns die de revue gepasseerd zijn.

In januari schreef ik onder andere een column getiteld: ‘’De vergadering met de buurman en familie’’. Een column waarin ik vertelde dat als ik voor het eerst bij mensen thuis kom, we het dan vaak hebben over de duurdere aankopen. Dat je daar vaak lang over nadenkt, het erover hebt met familie en vrienden en dat je naar het advies van een specialist luistert. Het opvallende daaraan was dat het inschakelen van een specialist voor het kopen van een woning, een van de grootste aankopen in je leven, bijna nooit werd overwogen. 

In de column die volgde, gaf ik aan dat het verkopen van je woning een evenzo precies werkje is als het poetsen van je auto die je wil verkopen. Zo secuur als je daarmee moet zijn, moet je juist niet zijn bij het zoeken van een woning. Althans, niet op interieur en de smaak van de huidige bewoners. Ik schreef namelijk ook een column om bewustwording te creëren dat je niet op zoek moet gaan naar de perfecte woning zoals we hem zien op tv of in een magazine. Ga op zoek naar de omgeving waarin je wilt wonen, de oppervlaktes van een woning en praat met een specialist over het mogelijke resultaat.

De boodschap waar ik op doelde in het begin van deze column? Dat ik jullie mee wil nemen in wat belangrijk is als het aankomt op een eerste of andere woning. Namelijk dat jij deze stap zet met een makelaar die bij je past en die goed is in wat hij of zij doet. Herinner je de column over het optielijstje van vakantieverblijven van mijn vrouw nog? Al zijn de foto’s nog zo mooi, een verblijf is geen optie als het een mager zesje krijgt. Met dat cijfer zit het bij ons kantoor wel goed, belangrijker is dat jij bij mij een goed gevoel hebt. 

Dat was hem dan; de laatste column van mij in deze krant. Daar komt voor nu een einde aan. Dankjewel voor de leuke reacties die ik heb mogen ontvangen dit jaar. Voor nu wens ik jullie fijne feestdagen, eet smakelijk en natuurlijk alvast de beste wensen voor 2024. Tot ziens!

Bob Sanders
Thoma Post Makelaars Almelo
almelo@thomapost.nl

Afbeelding
Alzheimer Trefpunt houdt een thema-avond over vakantiemogelijkheden 6 uur geleden
Schilderen in de Schöppe.
Schildersclub Janny Dekkers heeft plekje vrij 12 uur geleden
Afbeelding
Almelo Geschiedenis Quiz bij Feijn Lunchen & Lezen 15 uur geleden
De organisatie van het festival Vrienden van Almelo Live.
Eerste editie VVAL met vele koren 17 apr, 13:28
Repareren in de Hagedoorn. (Foto: Geert ten Tusscher)
Naaimachine uit WO II bij de Hagedoorn gerepareerd 17 apr, 07:30
Afbeelding
Beelden van Frieda Waanders te zien in Galerie Herengracht 16 apr, 15:59
Het TEJO-huis krijgt steun van het RP Fonds.
RPF steunt TEJO-huis 16 apr, 13:33
LaWeDaMaDo komt met het toneelstuk 'Zwanenzang'.
LaWeDaMaDo beleeft Zwanenzang 16 apr, 10:41