Kinderen hebben op De Molenwiek taken, maar er is ook ruimte voor ontspanning en het doen van een spelletje.
Kinderen hebben op De Molenwiek taken, maar er is ook ruimte voor ontspanning en het doen van een spelletje.

Werken op Kind-jeugdlocatie de Molenwiek van Aveleijn

Algemeen

In Almelo ligt Kind-jeugdlocatie de Molenwiek. De Molenwiek is een woonlocatie voor twaalf kinderen van 10 tot 18 jaar met een licht verstandelijke beperking en veelal hoge indicatie. Veel van de cliënten hebben specifieke gedragsproblematiek, zoals PDD-NOS, hechtingsproblematiek en psychiatrische stoornissen. Op de locatie zijn twee woongroepen, die zijn samengesteld op basis van leeftijd en niveau. Ieder kind krijgt begeleiding op basis van het individuele ondersteuningsplan.


ALMELO - Saskia Scheerboom werkt al ruim drie jaar met veel plezier bij de Molenwiek. Ze vertelt: “Ik vind mijn huidige functie als gespecialiseerd begeleider gevarieerd en uitdagend. Zo richt ik mij op het monitoren van het proces en de realisatie van het ondersteuningsplan. Ik werk intensief samen met de gedragswetenschapper en met de andere teamleden. Daarnaast coach ik collega’s in hun professionele ontwikkeling.”

Binnen de Molenwiek worden de kinderen zo veel mogelijk betrokken bij het dagelijks leven. “We koken samen met de kinderen, ze hebben huishoudelijke taken en we hebben huiskameroverleggen waarbij de kinderen zelf punten op de agenda zetten om te bespreken”, legt Saskia uit.

“Het is belangrijk om goed aan te sluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de kinderen. Samen met het kind, begeleiders en verwanten geven we betekenis aan het persoonlijke levensverhaal en onderzoeken we op welke gebieden een kind wil en kan groeien. We werken met de ouders vanuit de driehoek waarin het kind centraal staat en de ouders en professional in verbinding samenwerken”, aldus Saskia.

Ze gaat verder: “Als begeleider is het de kunst om je eigen normen en waarden op de achtergrond te plaatsen. Je moet klein kijken en kijken naar wat er achter het gedrag van een kind kan zitten.”

Wanneer Saskia’s dag geslaagd is? Ze geeft aan: “Als ieder kind zich gezien en gehoord heeft gevoeld en er een ‘ontmoeting’ is vanuit verbinding en er mogen zijn.”

Heb jij interesse in het werken op een Kind-Jeugdlocatie? Bekijk dan de advertentie van Aveleijn op deze pagina. Of ga voor het volledige vacatureoverzicht naar de website van Aveleijn. 

www.aveleijn.nl/vacatures

Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 18 uur geleden
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 22 uur geleden
Afbeelding
Open Boerderijdag in Bornerbroek 14 mei, 13:17
Afbeelding
Leerlingen Zone.college krijgen les in vissen 14 mei, 09:25
Vier kunstenaars exposeren in Kunst Punt Almelo bij de elfde expositie.
Expositie in Kunst Punt draait volop 14 mei, 08:30
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 14 mei, 08:00
René Maarleveld (links) en Rein Vos van Avezathe.
Roeiers Amycus blij met hun locatie 13 mei, 18:01
Eentje van Heracles tegen zes van Excelsior. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles is nog steeds niet veilig 13 mei, 14:33