Praxis Almelo geeft praktische tips voor het verven.
Praxis Almelo geeft praktische tips voor het verven.

Praxis Almelo geeft praktische verftips

Algemeen

Ga je deze zomervakantie je huis verven? Gebruik dan de praktische tips van Praxis Almelo!

Almelo - Je meubels, slaapkamer of hele huis schilderen geeft meteen een groots effect. Het oogt en voelt weer zo goed als nieuw.
Maar voordat je bij dat eindresultaat bent, gaat er flink wat keuzestress, voorbereiding en fysieke arbeid aan vooraf. Als je ooit een grote schilderklus hebt gedaan, herken je deze gedachtes 100 procent zeker.

‘’Jaaa, deze kleur wordt het. Of toch...?” Nadat je eindelijk hebt besloten dat je tafel of slaapkamer een andere kleur krijgt, begint het pas.
Ga je voor een bijzondere trendkleur of kies je voor een tijdloze, neutrale kleur? Zo. Veel. Keuzes.
Probeer goed naar de omgeving te kijken en maak daarop je keuze. Vaak is dat gewoon die kleur die je als eerste in handen had. Ga ervoor! Als het niet staat, doe je het lekker overnieuw. Dat is het voordeel van schilderen.
“Kwast, verf… ik ben compleet!”
Als je een perfect egaal oppervlak gaat verven in een ruimte waar je mag knoeien, dan ben je compleet.
In de meeste gevallen heb je iets meer spullen nodig. Bijvoorbeeld een muurvuller om gaatjes te dichten, een trap voor plekken waar je niet bij kan, roerhoutjes voor de verf, noem maar op.
Het schildert het fijnst als je echt helemaal compleet bent. En dat zegt het team van Praxis Almelo niet alleen omdat zij het verkopen!
“Ah joh, ik kan prima verven zonder afplakken.” Wanneer je gaat schilderen, wil je gewoon lekker schilderen. Je wil niet eerst alles gaan afplakken, afkitten en afdekken. Nee, roller in de emmer en gáán! Begrijpelijk, maar doe het toch maar wel. Negeer je gedachte, want daar ga je spijt van krijgen. Verf loopt uit, kwasten tippen binnen no-time iets aan wat je niet wil en van gespat word je ook niet blij. Dus hup, afplakken jij.
“Eindelijk klaar! Oh nee, de tweede laag...” Yes, het zit erop! De eerste laag dan.
Helaas moet je het hele riedeltje vaak nóg een keer doen. Maar laten we eerlijk zijn: dan heb je ook echt het allermooiste resultaat. En nu je toch zo goed bezig bent, kun je best wel even doorpakken. Je kunt het!

Lekker zeg, die rust.” Los van al die andere gedachtes die door je heengaan, kunnen we wel zeggen dat schilderen je echt tot rust brengt.
Het ontspant.
Je bent lekker met je handen bezig, hoeft nergens anders aan te denken en als je klaar bent kun je oneindig lang staren naar je zelf behaalde resultaat. Heer-lijk. Doe ons nog maar ‘n muurtje!
Leren schilderen als een vakman? Kom dan voor tips naar Praxis op Woonboulevard Almelo. Het ervaren team helpt je graag verder met nog meer praktische tips.

Brian de Keersmaecker in actie. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles blijft in de eredivisie 12 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 17 uur geleden
Tonnie Frazer en Roel Dragt stoppen bij het SeniorenJournaal
SeniorenJournaal alweer tien jaar oud 18 uur geleden
Meer weten? Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.
Het hart van hightech wordt groter 18 mei, 12:33
Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé 17 mei, 13:24
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31