Fotograferen is een koud kunstje met de tips van Kamera Express.
Fotograferen is een koud kunstje met de tips van Kamera Express.

Kamera Express geeft fotografen tips

Algemeen

Kamera Express geeft vijf tips om te beginnen met fotograferen. Alles wat je moet weten als beginnend fotograaf.

Almelo - Het begint te kriebelen als je al die mooie kiekjes bij anderen ziet. Misschien ga je op een mooie reis of begin je aan gezinsuitbreiding en vraag je jezelf af hoe je die mooie momenten vastlegt. Wellicht heb je een keer een camera uitgeprobeerd en verlang je naar meer. Wat de reden ook is, je hebt besloten te starten met fotografie. Kamera Express Almelo geeft je vijf tips, zodat jij weet waar je op moet letten bij de aanschaf van jouw camera.

Tip 1: Leer de basis

Probeer de belangrijkste basiselementen van fotografie onder de knie te krijgen. Begin eens bij de compositie. Een foto staat of valt namelijk met de compositie, omdat dit het verschil kan maken tussen een saai plaatje met een rare kadering en een top foto. Zelfs als alle instellingen op de automatische stand staan, kan een goede compositie zorgen voor een foto van professioneel niveau. Hierna kun je nadenken over de belichting van je beeld. Deze pas je aan met de belichtingsdriehoek. Die bestaat uit het diafragma, ISO-waarde en de sluitertijd. Als je de belichtingsdriehoek onder controle hebt, kun je via belichting de sfeer van je foto beïnvloeden en onder verschillende lichtomstandigheden fotograferen.

Tip 2: Welke camera?

Als je geëxperimenteerd hebt met fotografie kun je bepalen wat voor jou belangrijk is bij het fotograferen. Pas je graag alles handmatig aan of laat je de camera het werk doen? Wat zijn jouw favoriete onderwerpen om vast te leggen? Ben je geïnteresseerd in portretfotografie of wil je landschappen vastleggen? Fotografeer je vooral met daglicht of wil je ook bij minder goed licht fotograferen? Wil je een spiegelreflexcamera of toch liever een polaroidcamera? Deze factoren zijn cruciaal bij de aankoop van jouw camera. Als je het antwoord op deze vragen weet, kun je met onze keuzehulp de camera kopen die perfect aansluit bij jouw wensen.

Tip 3: Leer je camera kennen

Het is zonde als je thuiskomt met prachtige foto’s die allemaal onscherp zijn. Ook als je alles over jouw toestel denkt te weten, kan deze nog vol met geheimen zitten. Werp eens een blik op de handleiding of zoek op YouTube naar video’s over jouw camera. Hierdoor ontdek je vaak mogelijkheden waarvan je niet wist dat ze bestonden. Zo maak je optimaal gebruik van je camera.

Tip 4: Doen!

De beste manier om je camera te leren kennen, is door simpelweg veel foto’s te maken. Neem je camera dus altijd mee. Zo ontdek je overal mogelijkheden om mooie plaatjes te schieten. Ook leer je verschillende onderwerpen te fotograferen met diverse lichtomstandigheden. Kortom: ga lekker aan de slag en investeer in een goede tas om je camera en bijbehorende accessoires mee te nemen.

Tip 5: Digitale nabewerking

Soms mag je het lot een handje helpen. Foto’s kunnen namelijk nóg mooier worden als je deze na-bewerkt.

Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 2 uur geleden
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 22 uur geleden
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28
Afbeelding
Ritten met de locomotief op Woonboulevard 26 mrt, 09:43
ZGT scoort met een knuffelberenziekenhuis. (Foto: ZGT)
'Mijn beer is op zijn hoofd gevallen' 26 mrt, 08:30
Emil Hansson in actie in de KKD tegen Willem II. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Hansson en Roosken langer in shirt Heracles 25 mrt, 14:42
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Almelo 25 mrt, 13:33
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 25 mrt, 12:35