Sem Scheperman in actie tegen Roda JC. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Sem Scheperman in actie tegen Roda JC. (Foto: Michael Bulder/NES Images) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Hansson en Scheperman zijn terug

Algemeen

Heracles heeft zich goed hersteld van de zeperd tegen De Graafschap (5-3 verlies) van een week eerder. In de eigen Erve Asito wonnen de Almeloërs vrijdagavond met 1-0 van Roda JC. Topschutter Emil Hansson maakte zijn rentree in de basis na enig blessureleed en als invaller speelde Sem Scheperman de laatste tien minuten mee. Scheperman (20) brak in december zijn kuitbeen.

Almelo - De rentrees van Sem Scheperman en Emil Hansson waren uiteraard lichtpuntjes voor de brigade van trainer John Lammers. Lammers begon tegen Roda met Sven Sonnenberg centraal achterin en met Marko Vejinovic, Thomas Bruns en Lucas Schoofs op het middenveld, Voorin stonden Hansson, Samuel Armenteros en Anas Ouahim.
De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Roda. De inzet van Dylan Vente werd prima gepareerd door doelman Michael Brouwer, zodat Vente op 19 doelpunten bleef staan. Het eerste wapenfeit van Heracles kwam in de achtste minuut en was een kopbal van Schoofs.
De 1-0 viel in de zestiende minuut. Een voorzet vanaf links van Ruben Roosken werd door Guus Joppen van Roda in het eigen doel gewerkt. Joppen schermde de weg af naar Armenteros. Dezelfde Joppen kopte even later bijna de gelijkmaker binnen, maar Brouwer voorkwam dat. Heracles verschafte zich ook kansen en werd gevaarlijk middels Hansson, maar de Zweed zag zijn inzetten gekeerd worden door keeper Moritz Nicolas. Hansson bleef staan op 15 goals. “We speelden een goede eerste helft en kregen veel kansen en die kansen moeten wij beter benutten. als we dat doen, ja, dan wordt het niet zo’n tweede helft.’’

In de tweede helft roken Hansson, Schoofs en Bruns aan de 2-0, maar die viel niet. Aan de andere kant verrichtte Brouwer nog een aantal goede reddingen, zodat hij de nul hield, ook na zeven minuten extra tijd. “In de tweede helft ging Roda veel naar voren. Verdedigend waren we sterk vandaag. we wonnen veel duels. Na zo’n eerste helft moet je eigenlijk met 2-0 of 3-0 voor staan’’, zegt Hansson op de site van Heracles. “Ik ben blij dat ik terug ben. Ik ben er twee weken uit geweest met een kleine blessure. Ik had drie trainingen gehad met de groep. Ik had wel verwacht te starten. De eerste helft was goed. Ik vond mezelf dreigend, maar ik moet gewoon een doelpunt maken.’’

Hansson werd in de 65e minuut vervangen door Ismail Azzaoui. Scheperman viel in de 87e minuut in voor Thomas Bruns die tegen De Graafschap was geschorst en tegen Roda werd gekozen tot Man of the Match. Scheperman liep in december in de wedstrijd tegen Dordrecht een kuitbreuk op. maar is na vier maanden alweer hersteld. Wat Hansson betreft moet Heracles voortborduren op de goede eerste helft tegen Roda. Dat moet dan vrijdag 21 april gebeuren in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Heracles staat vijf punten achter op koploper PEC Zwolle dat vrijdag met 2-0 won van Telstar. Er zijn nog vijf speelronden in de KKD.

Een ontgoochelde Jizz Hornkamp zoekt de fans op. (Foto: Michael Bulder/NES Images)