Nieuwsgierig? Volg Route 68 op zaterdag 28 januari. (zie www.ikwilnaarheterasmus.nl).
Nieuwsgierig? Volg Route 68 op zaterdag 28 januari. (zie www.ikwilnaarheterasmus.nl).

Met het volgen van Route 68 valt Het Erasmus te ontdekken

Algemeen

Het Erasmus gaat zaterdag 28 januari voor Route 68. Van 10.00 tot 13.30 uur.

Almelo - Met het brede onderwijsaanbod van gymnasium, atheneum, havo en mavo is er voor elk wat wils op Het Erasmus. “Je wordt uitgedaagd om al jouw talenten te ontdekken en te ontplooien. Ben jij of ken je iemand bij wie dit ook past? Volg dan Route 68. Het Erasmus wil je uitdagingen bieden, enthousiasmeren en helpen ontdekken waar je goed in bent. Dat gebeurt onder andere in de Plus-Uren. Hierin kun je jouw talenten ontdekken, andere vakken volgen én versnellen of verdiepen. Zo kun je kiezen voor reparatie café, sterrenkunde, Spaans of Erasmus TV. Naast deze uren kun je ook kiezen voor stilte-uren, de huiswerkklas of vakwerktijd. Net waar jij de meeste behoefte aan hebt. Op Het Erasmus helpen we onze leerlingen hun talenten te ontdekken en ontwikkelen zodat ze de juiste keuze kunnen maken voor een vervolgstudie of beroepsrichting. Bij alles bieden we de zorg en aandacht die nodig is. Ook hebben we een breed, bijzonder aanbod waar leerlingen naast het reguliere programma speciale vakken volgen die te maken hebben met hun interesses of talenten. Leerlingen kunnen kiezen voor Technasium, Bèta Challenge, Kunststroom, Sportstroom of regulier met Ondernemend Burgerschap’’, aldus Het Erasmus.

De mavo heeft een eigen locatie: Kanaalschool Zuid. De andere leerlingen volgen les op de hoofdlocatie en soms in Kanaalschool Noord. “Drie markante gebouwen waar we door verschillende verbouwingen eigentijds onderwijs kunnen bieden. En dit schooljaar openen we onze gezonde kantine, waar je straks heerlijke broodjes kunt halen.’’ 

Leerlingen van het gymnasium maken kennis met de cultuur, de filosofie en het leven van de oude Romeinen en Grieken. Deze leerlingen kunnen ERK-certificaten halen voor Cambrigde Engels en Goethe Duits. “Op de mavo is gekozen voor een onderwijsvorm waarbij leerlingen zelf zicht hebben op hun persoonlijke ontwikkeling. Belangrijke pijlers zijn: dagelijkse coachmomenten, blokken van 90 minuten, vakwerktijd, veel aandacht voor leren ‘leren’, regelmatig gesprekken met ouders, leerling en school en dit alles in een kleinschalige en mooie setting.’’ Leerlingen krijgen in alle leerjaren lessen mediawijsheid. Ook krijgt iedereen les in ICT- en informatievaardigheden en ‘computational thinking’. Nieuw is ‘Havo van de Toekomst’, academische vaardigheden voor vwo bovenbouw, filosofie als examenvak, wiskunde-D en de Sportstroom voor havo en vwo.

Afbeelding
Achttien medailles ROC bij Skills The Finals in RAI 3 minuten geleden
Afbeelding
Vechtstromen: BBB wint 2 uur geleden
Afbeelding
Heracles pakt de punten tegen strijdlustig Den Bosch 18 uur geleden
Afbeelding
Kringloop Almelo heeft onderdak 19 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Almelo schrijft positieve cijfers over jaar 2022 20 uur geleden
Afbeelding
Gun kunststof tuinmeubelen een tweede leven: lever ze in 20 uur geleden
Afbeelding
Wint Almelo dit jaar opnieuw de gouden schep? 20 uur geleden
Afbeelding
Vol programma Koningsfestival 26 mrt., 20:35