Het Erasmus houdt Route 68 op zaterdag 28 januari.
Het Erasmus houdt Route 68 op zaterdag 28 januari.

Leerlingen Erasmus leren van elkaar met FlexUren en PlusUren

Algemeen

Sinds dit schooljaar kunnen leerlingen van Het Erasmus mavo, havo, atheneum en gymnasium voor een gevarieerd aanbod binnen de FlexUren kiezen. In deze FlexUren hebben de leerlingen de mogelijkheid om zich in te schrijven voor extra ondersteuning zoals vakwerktijd en huiswerkuren én voor havo, atheneum en gymnasiumleerlingen zijn er speciale PlusUren.

Almelo - De PlusUren hebben extra’s als Spaans, filosofie, zangcoaching, sterrenkunde, reparatie café, Erasmus engineers, debatteren, Rare jongens die Romeinen, Erasmus TV, wiskunde Olympiade, 3D print sieraden maken, schaken en nog veel meer. “De PlusUren leveren nu al mooie kruisbestuivingen op. Tijdens de PlusUren Spaans kregen zowel de onderbouw als de bovenbouwleerlingen de mogelijkheid om met Spaanse leeftijdgenoten te oefenen met de Spaanse taal. Docent Frans Lenida Vega Vargas, van origine Spaanse, geeft deze lessen. En ze werd ondersteund door een vijftal Spaanstalige leerlingen van de ISK, de internationale schakelklas, waar jongeren van buitenlandse origine de Nederlandse taal leren. De isk-leerlingen zijn zelf druk bezig om de Nederlandse taal te leren, maar ze genoten ervan om hun eigen taal te spreken en hun kennis over te dragen aan de Nederlandse leerlingen’’, aldus Nathalie Gerritsen van het Erasmus. Lenida Vega Vargas: “Bij de laatste les voor de vakantie waren elf leerlingen van de locatie mavo/havo/vwo samen met vijf Spaanstalige leerlingen geanimeerd in gesprek. Het was mooi om te zien dat erover en weer vragen werden gesteld. Mijn leerlingen hadden wel wat vragen voorbereid om zo antwoorden te krijgen van de isk-leerlingen en af en toe sprong ik bij om het gesprek op gang houden. Google-translate bood zo nu en dan uitkomst als de meiden wilde weten hoe een woord of een zin uitgesproken moest worden. Alle leerlingen genoten ervan om van elkaars kwaliteiten gebruik te kunnen maken.’’

Nathalie Gerritsen: “De eerste periode van de PlusUren is net afgerond en zowel de leerlingen als de docenten zijn erg enthousiast. We kunnen dit extra aanbod aanbieden doordat er dit schooljaar is gestart met een 45 minuten rooster voor de reguliere uren. Al langer leefde op school de wens om nog meer recht te doen aan onze slogan ‘Laat zien wat je kunt’. Vandaar dat we daar dit jaar daar invulling aan hebben gegeven. Wil je kennismaken met het reguliere aanbod, de stromingen en de PlusUren van Het Erasmus? Ga dan naar Route 68 op zaterdag 28 januari van 10.00 tot 13.30 uur. Ontdek wat jij leuk vindt!”

Afbeelding
Heracles laat het weer eens afweten 1 uur geleden
Afbeelding
Lezing Historische Kring over putten 3 uur geleden
Afbeelding
Mijlpaal in duurzaamheid 3 uur geleden
Afbeelding
Boerderij Beeklust wint de Stadsprijs 3 uur geleden
Afbeelding
De ijsbaan is open! 3 uur geleden
Afbeelding
'Gelders' concert in de Grote Kerk 10 dec., 13:30
Afbeelding
Regionale actie 'Stoppen met roken' 9 dec., 13:45
Afbeelding
No Songs for Old Men live in Katoen en Nu 8 dec., 13:21