'Ben je nieuwsgierig geworden naar Het Erasmus? Kom langs op donderdag 27 oktober, van 16.00 tot 20.00 uur.' (www.ikwilnaarheterasmus.nl)
'Ben je nieuwsgierig geworden naar Het Erasmus? Kom langs op donderdag 27 oktober, van 16.00 tot 20.00 uur.' (www.ikwilnaarheterasmus.nl)

Laat zien wat je kunt op Het Erasmus

Algemeen

Het Erasmus is een openbare school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. ‘’Welke opleiding je ook doet, je krijgt altijd de kans om te kiezen voor bijvoorbeeld ons Technasium of voor de Kunststroom.’’

Almelo - ‘’We helpen je om je talenten te ontdekken, zodat je de juiste keuze kunt maken voor een vervolgstudie of beroepsrichting. Vandaar dat we op Het Erasmus een breed bijzonder aanbod hebben waar leerlingen naast het reguliere programma speciale vakken volgen die te maken hebben met hun interesses of talenten.

Op onze school kan je naast het reguliere aanbod met Ondernemend Burgerschap ook kiezen voor de Kunststroom, het Technasium, de Bèta Challenge en de Sportstroom. Technasium is voor havo, atheneum en gymnasium, de Bèta Challenge is voor mavo. De overige stromingen zijn voor alle niveaus.

Als je het leuk vindt om de wereld om je heen te ontdekken, nieuwsgierig bent naar hoe het zit, of hoe iets werkt en als je creatief denkt en samen met andere jongens en meisjes wilt ontdekken ‘hoe het beter kan’, dan is het Technasium echt iets voor jou! Je werkt veel in teams met andere leerlingen en je gaat op bezoek bij bedrijven. Zo maak je kennis met veel bijzondere beroepen.

Ben je een doener en ben je nieuwsgierig? Lijkt het je leuk om samen met jouw klasgenoten praktisch aan de slag te gaan voor een bedrijf of organisatie? Kan je niet wachten om maquettes te maken of een drone te bedienen? Dan is de Bèta Challenge iets voor jou! Je gaat vernieuwende technologie in echte situaties ontdekken, toepassen en ontwikkelen. Ook leer je samenwerken, organiseren, plannen en oplossingen zoeken.

Houd je van zingen of van toneelspelen? Lijkt het je leuk om een stop-motion filmpje te maken of een videoclip? Als je het leuk vindt om te tekenen, te dansen of om samen met je klasgenoten in een bandje muziek eigen nummers te maken, dan is de Kunststroom echt iets voor jou! Je gaat jouw creatieve talenten ontdekken en ontwikkelen. En wist je dat onze school een cultuurprofielschool is? Op Het Erasmus krijg je zes uur per week allerlei kunstvakken en je kunt meedoen aan voorstellingen, workshops en exposities.

Als je heel graag sport, gemotiveerd bent en kennis wilt maken met veel verschillende sporten, dan is de Sportstroom echt iets voor jou! Naast de gewone sportlessen krijg je heel veel andere sportactiviteiten, zoals klimmen, suppen, tennis, judo, waterskiën en padel. Ook ga je zelf sportieve activiteiten organiseren en leer je hulpverlenen. En heb jij een havo of vwo advies? Goed nieuws: we bieden de Sportstroom nu ook aan op havo en vwo.

Ben je een echte ondernemer, lijkt het leuk om een stedenreis te organiseren of om een promotiefilm te maken? Of kan je niet wachten om op basis van een microkrediet zoveel mogelijk producten te verkopen, dan is Ondernemend Burgerschap echt iets voor jou! Bij OBS ontwikkel je allerlei vaardigheden waar je later veel aan hebt, zoals presenteren, samenwerken en onderzoeken.’’

Ontdek Het Erasmus op 27 oktober, 16.00 tot 20.00 uur

Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 2 uur geleden
Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.
Bijzonder 4 mei concert in basiliek 23 uur geleden
'Hoog bezoek' op het Erasmus.
Erasmus: 'hoog bezoek' 1 mei, 08:39
ALMELO (NED): WIELRENNEN: 27 APRIL
Foto gemaakt tijdens de Koningsdag Ronde van Almelo
Emiel Jansman wint Koningsdagronde Almelo 30 apr, 14:45
Afbeelding
Vele activiteiten bij Actief Almelo 30 apr, 12:19
Muziek met Koningsdag. Kringloopwinkel WaWollie is ook present.
Inschrijving open voor 'Kleedje' op Oranjemarkt 30 apr, 10:01
De Stolpersteine worden gepoetst.
Stolpersteine gepoetst 30 apr, 08:32
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 30 apr, 08:00