Afbeelding
Foto:

Gezocht: aandacht voor uw zorgverzekering

Algemeen

Het is weer die tijd van het jaar: overal om u heen krijgt u reclames van zorgverzekeringen te zien. Vooral op Facebook en tv vliegen ze voorbij. Maar als uw verzekering goed bevalt, waarom zou u dan overstappen? Hier vindt u een aantal redenen.

Vergelijken loont

De dekking veranderde de laatste jaren en u bent ook ouder geworden dan toen u de verzekering afsloot. De zorgvergelijkers op internet geven aan de hand van eenvoudige vragen advies over welke dekking u nodig kunt hebben. 

Collectief bestaat niet langer

Ouderenbonden, werkgevers en ook sportclubs boden vaak collectieve verzekeringen aan. Dan sloot u met een groot aantal mensen dezelfde verzekering af. Komend jaar mag deze korting niet meer, dus lijkt het erop dat u veel meer moet gaan betalen. Maar waarschijnlijk verandert uw zorgtoeslag komend jaar ook; deze kan flink omhoog gaan. Onze tip: kijk op de site van uw verzekeraar zelf hoe de dekking en kosten zijn. En kom bij ons langs als u er zelf niet uitkomt.

‘U krijgt het niet verbruikte geld in het volgende jaar terug’

Laag inkomen?

Voor mensen met een laag inkomen heeft de gemeente een speciale zorgverzekering: de gemeentepolis. Of dat voor u beter is? Als u betaalt voor zorg die u niet gebruikt, bent u duurder uit. Bijvoorbeeld de vergoeding van het eigen risico, de 385 euro: bij de gemeentepolis is deze meeverzekerd, maar elders kunt deze ook zelf in termijnen betalen. Verbruikt u dan niet dit hele bedrag? Dan krijgt u de rest van de  385 euro die u niet verbruikte in het volgende jaar terug.

Zorgverbruik onder de loep

Onze vrijwilligers weten de weg in zorg(verzekerings)land. Zij kunnen met u meekijken naar uw zorgverbruik van de afgelopen jaren.
Zo zien we snel of de polis die u heeft, nog bij uw situatie past. Op basis hiervan krijgt u persoonlijk advies. U beslist en kiest daarna natuurlijk zelf. Goed om daarbij te weten: onze mensen geven dit advies als vrijwilliger en dus krijgt u altijd 100 procent eerlijk advies, zonder dat belangen van zorgverzekeraars mee kunnen spelen.
Ziet u door de aanbiedingen van zorgverzekeraars het bos niet meer? Of komt u niet door hun telefonische keuzemenu? Onze vrijwilligers helpen u graag en gratis. Kom langs op maandag-, dinsdag- of vrijdagochtend tussen 9.30 en 11.30 uur. Of kijk op

www.almelosociaal.nl

Sandra is pr-medewerker bij Almelo Sociaal, de stichting met vrijwilligers die u gratis helpen bij vragen over geld, zorg en wonen. In deze column krijgt u een kijkje in wat we in de praktijk meemaken.Column Almelo Sociaal

Afbeelding
Een buurtdeelkast op de Schelfhorst biedt uitkomst 27 jan, 11:08
Afbeelding
De Lantaarn op stoom met The Doors Undercoversessie 27 jan, 10:44
Afbeelding
Met het volgen van Route 68 valt Het Erasmus te ontdekken 27 jan, 07:19
Afbeelding
Actie Present met Valentijnskaarten 26 jan, 13:00
Afbeelding
Jeugd NK met liefst 330 veldrijders 26 jan, 09:10
Afbeelding
'Bij het groene mbo van Zone. college gaat 't ook echt ergens om' 26 jan, 07:21
Afbeelding
Repair Café de Hagedoorn 25 jan, 15:03
Afbeelding
Nieuwe energie dankzij Open Huis van Kaliber 25 jan, 10:16