Afbeelding
Foto:

Gezocht: aandacht voor uw zorgverzekering

Algemeen

Het is weer die tijd van het jaar: overal om u heen krijgt u reclames van zorgverzekeringen te zien. Vooral op Facebook en tv vliegen ze voorbij. Maar als uw verzekering goed bevalt, waarom zou u dan overstappen? Hier vindt u een aantal redenen.

Vergelijken loont

De dekking veranderde de laatste jaren en u bent ook ouder geworden dan toen u de verzekering afsloot. De zorgvergelijkers op internet geven aan de hand van eenvoudige vragen advies over welke dekking u nodig kunt hebben. 

Collectief bestaat niet langer

Ouderenbonden, werkgevers en ook sportclubs boden vaak collectieve verzekeringen aan. Dan sloot u met een groot aantal mensen dezelfde verzekering af. Komend jaar mag deze korting niet meer, dus lijkt het erop dat u veel meer moet gaan betalen. Maar waarschijnlijk verandert uw zorgtoeslag komend jaar ook; deze kan flink omhoog gaan. Onze tip: kijk op de site van uw verzekeraar zelf hoe de dekking en kosten zijn. En kom bij ons langs als u er zelf niet uitkomt.

‘U krijgt het niet verbruikte geld in het volgende jaar terug’

Laag inkomen?

Voor mensen met een laag inkomen heeft de gemeente een speciale zorgverzekering: de gemeentepolis. Of dat voor u beter is? Als u betaalt voor zorg die u niet gebruikt, bent u duurder uit. Bijvoorbeeld de vergoeding van het eigen risico, de 385 euro: bij de gemeentepolis is deze meeverzekerd, maar elders kunt deze ook zelf in termijnen betalen. Verbruikt u dan niet dit hele bedrag? Dan krijgt u de rest van de  385 euro die u niet verbruikte in het volgende jaar terug.

Zorgverbruik onder de loep

Onze vrijwilligers weten de weg in zorg(verzekerings)land. Zij kunnen met u meekijken naar uw zorgverbruik van de afgelopen jaren.
Zo zien we snel of de polis die u heeft, nog bij uw situatie past. Op basis hiervan krijgt u persoonlijk advies. U beslist en kiest daarna natuurlijk zelf. Goed om daarbij te weten: onze mensen geven dit advies als vrijwilliger en dus krijgt u altijd 100 procent eerlijk advies, zonder dat belangen van zorgverzekeraars mee kunnen spelen.
Ziet u door de aanbiedingen van zorgverzekeraars het bos niet meer? Of komt u niet door hun telefonische keuzemenu? Onze vrijwilligers helpen u graag en gratis. Kom langs op maandag-, dinsdag- of vrijdagochtend tussen 9.30 en 11.30 uur. Of kijk op

www.almelosociaal.nl

Sandra is pr-medewerker bij Almelo Sociaal, de stichting met vrijwilligers die u gratis helpen bij vragen over geld, zorg en wonen. In deze column krijgt u een kijkje in wat we in de praktijk meemaken.Column Almelo Sociaal

Afbeelding
Kinder- en Meidenclub bij Avedan 9 minuten geleden
Afbeelding
Challenge 15 uur geleden
Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 16 uur geleden
Special TV bij RTV Oost!
Geniet van de Special TV Muziekshow op RTV Oost 18 uur geleden
Afbeelding
Almelose Faylinn Pattileamonia is Miss Beauty of Overijssel 2024 20 uur geleden
Afbeelding
Vermaak bij FUN-IE-FIT 3 mrt, 10:19
Afbeelding
Hubert van Mastrigt zet Almelo op de kaart 2 mrt, 10:16
Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia. Eigen foto.
Familieconcert in de Waterstaatskerk 1 mrt, 15:21