Afbeelding

Column Sandra Bakhuis: Waarom overstappen van zorgverzekering

Algemeen

Het is weer die tijd van het jaar: overal om u heen krijgt u reclames van zorgverzekeringen te zien. Vooral op Facebook en televisie vliegen ze voorbij. Maar als uw verzekering goed bevalt, waarom zou u dan overstappen? Hier vindt u een aantal redenen.

Vergelijken loont

De dekking veranderde de laatste jaren en u bent ook ouder geworden dan toen u de verzekering afsloot. De zorgvergelijkers op internet geven aan de hand van eenvoudige vragen advies over welke dekking u nodig kunt hebben. 

Collectief of niet

Ouderenbonden, werkgevers en ook sportclubs bieden vaak collectieve verzekeringen aan. Dan sluit u met een groot aantal mensen dezelfde verzekering af. Vorig jaar ging de maximale korting op zo’n collectieve basisverzekering van 10 naar 5 procent. Het verschil met individuele polissen is hierdoor kleiner. Onze tip: kijk ook op de site van de verzekeraar zelf hoe de dekking en kosten zijn bij een individuele polis.

Laag inkomen?

Voor mensen met een laag inkomen heeft de gemeente een speciale collectieve zorgverzekering: de gemeentepolis. Of dat voor u beter is? Als u betaalt voor zorg die u niet gebruikt, bent u duurder uit. Neem bijvoorbeeld de vergoeding van het eigen risico: bij de gemeentepolis is deze meeverzekerd, maar u kunt deze zelf vaak ook in termijnen betalen bij een polis die u zelf afsluit. Verbruikt u niet dit hele bedrag aan zorg? Dan krijgt u het bedrag dat u niet verbruikte in het volgende jaar terug.

Zorgverbruik onder de loep

Onze vrijwilligers weten de weg in zorg(verzekerings)land. Zij kunnen met u meekijken naar uw zorgverbruik van de afgelopen jaren. Zo zien we snel of de polis die u heeft nog bij uw situatie past. Op basis hiervan krijgt u advies. U beslist en kiest daarna natuurlijk zelf. Goed om daarbij te weten: onze mensen geven dit advies als vrijwílliger en dus krijgt u altijd 100 procent eerlijk advies, zonder dat belangen van zorgverzekeraars mee kunnen spelen.

Ziet u door de aanbiedingen van zorgverzekeraars het bos niet meer of komt u niet door hun telefonische keuzemenu? Onze vrijwilligers helpen u graag per telefoon of e-mail. Lukt het niet u op die manier te helpen? Vanwege de coronaregels maken we alleen dán een afspraak op kantoor. Bel voor advies met 0546 456909 of kijk op www.almelosociaal.nl

-Sandra is pr-medewerker bij Almelo Sociaal, de stichting met vrijwilligers die u gratis helpen bij vragen over geld, zorg en wonen. In deze column krijgt u een kijkje in wat we in de praktijk meemaken.


Afbeelding
Challenge 14 uur geleden
Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 15 uur geleden
Special TV bij RTV Oost!
Geniet van de Special TV Muziekshow op RTV Oost 16 uur geleden
Afbeelding
Almelose Faylinn Pattileamonia is Miss Beauty of Overijssel 2024 19 uur geleden
Afbeelding
Vermaak bij FUN-IE-FIT 3 mrt, 10:19
Afbeelding
Hubert van Mastrigt zet Almelo op de kaart 2 mrt, 10:16
Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia. Eigen foto.
Familieconcert in de Waterstaatskerk 1 mrt, 15:21
Afbeelding
Open dag Trein Hobby Club Almelo 1 mrt, 12:03