Column Sandra Bakhuis: Meedoen in plaats van mopperen

In deze column krijgt u elk twee weken een kijkje in hoe en waarmee we Almeloërs gratis helpen. Dit keer vraag ik hier naar uw goede voornemens. De reden? Omdat u het verschil kunt maken voor inwoners én de gemeente.

Onze vrijwilligers maken voor veel Almeloërs het verschil tussen chaos en rust door de adviezen die wij iedere week geven. Ook ons team van Almelo Doe(t) Mee maakt het verschil door vouchers te geven aan mensen die vanwege een te krappe beurs niet mee kunnen doen aan sport, hobby’s of clubs. Tot slot maken de gezamenlijke ouderenbonden via de Cosbo het verschil via onder meer het blad Seniorenjournaal en activiteiten vanuit de Zomerschool. Wat dat met u te maken heeft? Daar kom ik zo op.

Al deze mensen hebben contact met de gemeente. Via het wijkteam of via een ambtenaar en vaak ook rechtstreeks met een wethouder. En zoals vele kleine stapjes een groot verschil kunnen maken, willen we ook al onze kleine contacten bundelen in adviezen naar de gemeente. Daarvoor richten wij de Adviesraad Sociaal Domein op. Hierbinnen kijkt een groep inwoners samen naar de gevolgen van de plannen van de gemeente voor uw/hun dagelijks leven. 

Voor deze adviesraad zoeken we een voorzitter en leden; betrokken inwoners/vrijwilligers die niet aan de kant willen roepen dat ‘de gemeente het niet goed doet’, maar die hun mening omzetten in een advies. Herkent u zich hierin? En wilt u uw ervaring op het gebied van bijvoorbeeld aangepast wonen, jeugdzorg of wmo inzetten voor hele groepen Almeloërs? Kijk dan op www.almelosociaal.nl/adviesraad

Hier ontdekt u meer over dit advieswerk en onze organisatie.

Maak het verschil! 

Denkt u dat uw inbreng te klein zou zijn? Dat lid worden van een raad te veel is? Of dat u niets kunt betekenen? Dan stellen we u gerust. We zoeken gewone inwoners, mensen met ervaring, dus geen professionals. En juist datgene wat u merkt van de beslissingen van de gemeente in uw dagelijks leven is waardevol. 

Kleine vergoeding

U krijgt als dank daarvoor zelfs een kleine vergoeding, een fijn team om u heen en de kans om trainingen te volgen. Inzet voor Almelo Sociaal levert u een kans om echt verschil te maken in Almelo. Denkt u er eens over na en bel ons dan in het nieuwe jaar voor een kennismaking. 

Voor dit moment wens ik u, namens het team van Almelo Sociaal fijne jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2022 toe.

- Sandra Bakhuis pr-medewerker bij Almelo Sociaal. Deze stichting bestaat uit vrijwilligers die u gratis helpen bij vragen over geld, zorg en wonen.

Meer berichten