Afbeelding

Op zoek naar nieuwe tuinmeubelen? Lees hier de tips!

Nieuws

Met het mooie weer zul je veel tijd doorbrengen in je tuin en daarom is het prettig dat deze mooi ingericht is. Een belangrijk onderdeel van de tuininrichting zijn natuurlijk de tuinmeubelen. Of je nu een kleine of grote tuin hebt, er zijn altijd passende tuinmeubelen te vinden. In dit artikel geven we je een aantal handige tips voor het kiezen van de juiste tuinmeubelen.

Bepaal je wensen en behoeften

Voordat je op zoek gaat naar nieuwe tuinmeubelen is het raadzaam om je wensen en behoeften op een rijtje te hebben. Bedenk bijvoorbeeld hoeveel ruimte je hebt in je tuin en voor hoeveel mensen het moet zijn. Denk aan een loungeset als je heerlijk in de zon wil relaxen of juist een eettafel om gezellig buiten te eten. Maak hiervoor een lijstje van de belangrijkste punten, zodat je gericht op zoek kunt gaan naar jouw perfecte tuinmeubelen.

Kies voor kwaliteit

Tuinmeubelen moeten tegen verschillende weersomstandigheden kunnen, zoals regen, wind en zonlicht. Het is daarom van belang om te kiezen voor hoogwaardige tuinmeubelen die lang meegaan. Investeer daarvoor in materialen die onderhoudsvriendelijk zijn en goed bestand zijn tegen de invloeden van buitenaf, zoals aluminium, teakhout, wicker of kunststof. Let ook op de garantie die de betreffende tuinmeubelshop geeft, zodat je zeker weet dat je een goede aankoop doet.

Denk aan comfort

Als je lekker wilt genieten van de zon in de tuin dan is het belangrijk dat je comfortabel kunt zitten of liggen. Kies daarom voor tuinstoelen en loungesets die hiervoor comfortabel zijn. Let hierbij op de zithoogte, de diepte van de zitting en de kwaliteit van de kussens. Voordat je de tuinmeubelen koopt, is het aan te raden om ze even uit te proberen door er op te zitten.

Stem de stijl af op je tuin

Tuinmeubelen dragen ook bij aan de sfeer en uitstraling van je tuin. Daarom is het verstandig om de stijl van je tuinmeubelen af te stemmen op de rest van je tuininrichting. Als je bijvoorbeeld een moderne tuin hebt met veel beton en strakke lijnen, dan passen daar waarschijnlijk goed strakke en minimalistische tuinmeubelen bij. Maar als je juist een landelijke tuin hebt met veel groen en hout, dan kun je kiezen voor warme en natuurlijke materialen zoals teakhout of rotan. Op deze wijze kun je een harmonieus geheel creëren in je tuin. 

Verzorg je tuinmeubelen goed

Tot slot is het van belang om je tuinmeubelen goed te onderhouden. Daarom is het verstandig om ze regelmatig te reinigen met een mild schoonmaakmiddel en bescherm ze eventueel met een speciale beschermspray. Verder is het raadzaam om je kussens op te bergen indien je ze niet gebruikt, aangezien ze anders kunnen verkleuren of beschadigen door de zon en regen. Door immers goed voor je tuinmeubelen te zorgen, blijven ze langer mooi en kun je er nog vele jaren gebruik van maken.

Deze redactionele bijdrage valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Brian de Keersmaecker in actie tegen PEC Zwolle. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles gaat onderuit op bezoek bij PEC Zwolle 3 uur geleden
Afbeelding
Oranjestraat op de NPO 4 uur geleden
Lucas Hamming speelt Judas in Jesus Christ Superstar.
'Jesus Christ Superstar is écht topsport' 12 uur geleden
Afbeelding
Op 'safari' met kinderen 27 apr, 12:13
Een OpStap excursie naar De Doorbraak. (Foto: Clifton Buitink)
OpStap excursie naar de Doorbraak 27 apr, 08:25
Afbeelding
Een rondreis langs de westkust van Amerika: van Seattle tot San Diego 26 apr, 16:43
Afbeelding
Actief Almelo pakt uit in de meivakantie 26 apr, 14:22
Afbeelding
Lezing over Marja van Elsberg 26 apr, 12:15