Afbeelding

Besparen op vaste lasten? Dit zijn tips die echt werken!

Financieel

Dat de rekeningen de afgelopen jaren niet bepaald aan het slinken zijn, dat is wel een feit. Van de kosten van de boodschappen tot de vaste lasten van je hypotheek; niets lijkt er echt voordeliger op te worden. Gelukkig zijn er ook nog allerlei tips en adviezen te bedenken die ervoor zorgen dat de rekeningen enigszins overzichtelijk blijven. Nu is het ene advies natuurlijker nuttiger dan het andere. Daarom hier op een rij een aantal tips die écht werken om je kosten nog een beetje leuk te houden.  

Vergelijk je rijk  

Er zijn van die kosten, die gewoon iedere maand terugkomen. Kosten die je ook gewoon moet maken en waar je niet omheen kunt. Hierbij is het de kunst om ze onderling te vergelijken. Dit kan namelijk nogal een groot verschil maken. Aan welke kosten je dan moet denken? Van je energieleverancier tot internet vergelijken. Vooral bij die laatste is aan te raden om er eens goed op in te zoomen. Deze kosten verschillen niet alleen, ook de service die je erbij krijgt kan nogal verschillen. Denk aan de snelheid, de bandbreedte en het type verbinding zoals glasvezel. Nu we steeds meer thuiswerken is het belang van een goede internetverbinding steeds groter aan het worden. Dus vergelijk de verschillende opties onderling en kies de variant die bij jou past.  

Combineer meer 

Iets wat ook geld gaat opleveren is het combineren van verschillende abonnementen en verzekeringen. Vooral bij verzekeringen kan dat een behoorlijk leuk bedrag opleveren. Van de inboedel-de opstal- tot de autoverzekering. Wanneer je dit allemaal clustert bij dezelfde maatschappij, zul je zien dat het behoorlijk veel op kan leveren qua besparing. Ook een truc dat je een leuk financieel voordeel kan brengen, is het in één keer betalen van je verzekeringen. Hiermee heb jij niet meer dat je er maandelijks alert op moet zijn dat je saldo wel voldoende is voor alle afschrijvingen, en krijg je een percentage korting omdat je alles in één keer betaalt. Op een bedrag zoals je zorgverzekering kan dit een mooi voordeel opleveren. Heb je het geluk dat je weinig gebruik maakt van je verzekeringen? Dan is het goed om eens te kijken of je niet het eigen risico kan verhogen. Zeker bij schade die je eenvoudig en snel uit eigen zak kunt bekostigen is dit sterk aan te raden. 

Kortom, om vaste lasten kun je in veel gevallen niet heen maar je kan er wel voordeel uit halen door slimme trucjes door te voeren. Hiermee kun je ervoor zorgen dat de kosten in ieder geval wat vriendelijker uitvallen. Van het onderling vergelijken van de verschillende opties tot het in één keer betalen van het bedrag, wanneer je alle verschillende tips combineert zul je al snel zien dat het uiteindelijk reuze meevalt wat jij per maand kwijt bent aan al je vaste lasten. Wees wel altijd nog scherp op de verschillende uitgavenposten die jij hebt. Is alles echt nodig? Wanneer dat niet het geval is, dan is opzeggen van een verzekering of abonnement nog altijd het beste.  

Deze redactionele bijdrage valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 9 uur geleden
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31
Afbeelding
Open Boerderijdag in Bornerbroek 14 mei, 13:17
Afbeelding
Leerlingen Zone.college krijgen les in vissen 14 mei, 09:25
Vier kunstenaars exposeren in Kunst Punt Almelo bij de elfde expositie.
Expositie in Kunst Punt draait volop 14 mei, 08:30
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 14 mei, 08:00
René Maarleveld (links) en Rein Vos van Avezathe.
Roeiers Amycus blij met hun locatie 13 mei, 18:01