Zone.college en Alma College hadden bezoek uit de Tweede Kamer.
Zone.college en Alma College hadden bezoek uit de Tweede Kamer.

Onderwijsinnovaties belicht bij Zone.college en Alma College

Onderwijs

Tweede Kamerlid Aant Jelle Soepboer (NSC) heeft een bezoek gebracht aan twee onderwijsinstellingen in Almelo: Zone.college en het Alma College. Tijdens het werkbezoek maakte hij uitgebreid kennis met de ontwikkelingen binnen het groene onderwijs en het Sterk Techniek Onderwijs (STO) in de regio Twente. 

Almelo - Met het actieve programma heeft Soepboer zelf kunnen horen en ervaren hoe nauw onderwijsinstellingen, bedrijven en de overheid in de regio Twente samenwerken. Soepboer: “Het is mooi om te zien dat scholen zich bewust zijn van hun positie in de maatschappij. En dat ze van pionieren naar samenwerken gaat. Niet alleen tussen scholen onderling, maar ook met het bedrijfsleven. En ik denk dat dat is zoals het hoort.’’

Tijdens zijn bezoek werden verschillende belangrijke aspecten van praktijk-rijk groen onderwijs en techniekonderwijs onder de loep genomen. Zo ging Soepboer op het speciale Zone.paviljoen bij Zone.college met docenten en studenten in gesprek over alle mogelijkheden en ervaringen van praktijk-rijk leren binnen het groene onderwijs.

In het Technolab van STO Almelo e.o. bij het Alma College kreeg Soepboer een helder beeld van techniekonderwijs en de samenwerking hierin met het basisonderwijs. Soepboer werd ook bijgepraat over de uitgangspunten en doelen van STO, een gezamenlijk initiatief van het vmbo, mbo en bedrijfsleven. STO is gericht op het interesseren en voorbereiden van toekomstige vakmensen op diverse technische beroepen.

Een hoogtepunt van het bezoek was de kennismaking met het House of Skills, een uniek samenwerkingsverband tussen Zone.college, het ROC van Twente, Saxion Hogeschool en de Universiteit Twente, aldus beide scholen. Leerlingen, studenten, werkenden en zij-instromers worden hier ondergedompeld in de procestechniek, met praktijkgerichte en realistische leerervaringen.

Het werkbezoek werd afgesloten bij Zone.college Almelo in de groene Praktijkvleugel. Daar bracht Soepboer een bezoek aan de studio van Zone.radio, waar radio wordt gemaakt voor en door leerlingen. Soepboer was onder de indruk van de multimediale educatieve mogelijkheden die de school biedt en van de betrokkenheid van leerlingen bij de productie van radioprogramma’s. Ook nam hij een kijkje bij de Doorgeefhoek, een initiatief binnen Zone.college Almelo dat zich richt op het hergebruiken van materialen, zoals kleding en schoolspullen. Soepboer was enthousiast over het werkbezoek. ‘’Ik heb een mooie dag gehad!’’

Afbeelding
Alzheimer Trefpunt houdt een thema-avond over vakantiemogelijkheden 7 uur geleden
Schilderen in de Schöppe.
Schildersclub Janny Dekkers heeft plekje vrij 12 uur geleden
Afbeelding
Almelo Geschiedenis Quiz bij Feijn Lunchen & Lezen 16 uur geleden
De organisatie van het festival Vrienden van Almelo Live.
Eerste editie VVAL met vele koren 17 apr, 13:28
Repareren in de Hagedoorn. (Foto: Geert ten Tusscher)
Naaimachine uit WO II bij de Hagedoorn gerepareerd 17 apr, 07:30
Afbeelding
Beelden van Frieda Waanders te zien in Galerie Herengracht 16 apr, 15:59
Het TEJO-huis krijgt steun van het RP Fonds.
RPF steunt TEJO-huis 16 apr, 13:33
LaWeDaMaDo komt met het toneelstuk 'Zwanenzang'.
LaWeDaMaDo beleeft Zwanenzang 16 apr, 10:41