De obstakelrun van Zone.college is een hit.
De obstakelrun van Zone.college is een hit.

Obstakelrun Zone College

Algemeen

De jaarlijkse obstakelrun bij Zone.college Almelo heeft ruim 600 deelnemers getrokken. Zij gingen de strijd aan op een uitdagend parcours van 1,5 kilometer met 14 obstakels, zoals een waterbak, hinkelbaan van autobanden en een hoge steiger. Ook wethouder Van Mierlo met onder meer onderwijs in zijn portefeuille nam een kijkje en gaf het startsein bij een groep.

Almelo - Het Zone.college organiseert de obstakelrun om leerlingen op een leuke en sportieve manier uit te dagen hun grenzen te verleggen. “Doel was om alle deelnemers over de finish te krijgen, uiteraard in hun eigen tempo en op hun eigen niveau. En met een beetje aanmoediging door publiek en docenten is dat ook gelukt. Mooi om te zien leerlingen hun grenzen opzochten en toch meer durfden dan ze dachten’’, vertelt Marije Grunder, docent sport & bewegen van Zone.college.

Professionele tijdsregistratie

Dit jaar kregen alle leerlingen een professionele tijdregistratiechip om hun enkel. Na de eerste ronde zagen de leerlingen hun naam en persoonlijke doorkomsttijd op een groot scherm en na de tweede ronde werd de eindtijd geregisterd en in beeld gebracht. Marije Grunder: “Het beeldscherm met tijdsregistratie was vooral een mooi middel voor iedereen die graag een snellere tijd wilde neerzetten.’’

Basisschoolleerlingen

Aan de obstakelrun deden alle eerste- en tweedejaars leerlingen van Zone.college vmbo Groen en Het Groene Lyceum mee. Leerlingen van de bovenbouw waren ook uitgenodigd, net als vijf basisscholen in de buurt van Zone.college Almelo. Marije Grunder: “We vonden het zonde als alleen onze leerlingen gebruik konden maken van deze prachtige obstakelrun. De basisscholen waren erg enthousiast en uiteindelijk hebben in totaal 166 leerlingen uit groep 7 meegedaan. Een mooie sportieve kennismaking met Zone.college.’’

Thema duurzaamheid

Het is voor de vierde keer dat Zone.college de obstakelrun organiseert. Het evenement op het schoolterrein in Almelo is een concrete invulling van het thema ‘duurzaamheid’, dat hoog bij Zone.college in het vaandel staat. Bij duurzaamheid gaat het niet alleen om afvalscheiding, verantwoord energiegebruik en waterbesparing, maar ook om aandacht voor goede gezondheid en welzijn.
Voor volgend schooljaar staat de obstakelrun daarom ook weer op de planning.

Zone.college biedt eigenzinnig, praktijk-rijk en vooruitstrevend groen onderwijs.

PlayBack komt naar MFA Eninver.
Spoedcursus Avedan 'De Grote Sprong' 16 uur geleden
Het verhaal van de meester, bij de de HKW.
Expositie in Wierden loopt nog een aantal dagen 18 uur geleden
Afbeelding
Bezoek jongvolwassenen 24 mei, 14:34
Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 23 mei, 14:27
Een Rembrandtschildertje in actie.
Rembrandtschildertjes gaan exposeren in bieb 23 mei, 11:52
Afbeelding
Oldtimers in Rijssen tijdens de streekmarkt 23 mei, 10:39
Het is weer tijd voor een Open Ateliers Herengracht.
Mini-bioscoop bij Open Ateliers 22 mei, 15:54
Repareren gebeurt bij mooi weer ook buiten.
Allerlei reparaties bij Repair Café in Noaberhoes 22 mei, 14:30