Het Natuurhuis heeft een lezing over tuinen én gaat op excursie naar de Dinkeltuin.
Het Natuurhuis heeft een lezing over tuinen én gaat op excursie naar de Dinkeltuin.

Excursies en lezingen

Cultuur

Het Natuurhus heeft twee excursies in petto plus twee lezingen.

Almelo - Bij de infoavond over Nederlandse tuinen op woensdag 28 februari is de spreker Piet Boersma. “De beelden die je te zien krijgt worden vertoond op een manier alsof je er echt doorheen loopt. De beelden worden met twee camera’s tegelijk gemaakt. Dit is te vergelijken met onze ogen: alleen door met twee ogen tegelijk te kijken nemen wij diepte waar. Omdat beide dia’s op één scherm geprojecteerd worden, hebben de toeschouwers een polariserende bril nodig (deze wordt verstrekt) om het rechter- en het linkerbeeld uit elkaar te houden. Het geheel wordt in kleur vertoond’’, aldus het Natuurhus. 

Op zaterdag 24 februari houdt het Natuurhus een Dagexcursie naar Zwolle en Zwartewaterland met als thema ‘Ganzen en (water)vogels’. Het vertrek is om 8.30 uur bij zwembad Het sportpark. “De excursie start in de Vreugderijkerwaard bij Zwolle. De Vreugderijkerwaard is een natuurgebied van Natuurmonumenten en behelst een prachtig rivierenlandschap met een mee stromende nevengeul. Het gebied is bijzonder rijk aan watervogels. Na het bezoek aldaar gaat de groep via via richting het Zwarte meer. In Genemuiden steken ze het Zwarte water over met het pontje naar Zwartsluis om nog even richting het Vogeleiland in het Zwarte meer te rijden met een kans om de zeearend te spotten. Neem een verrekijker (eventueel een telescoop) en een vogelgids mee. Zorg ook voor de nodige proviand en drinken voor onderweg’’, aldus het Natuurhus. Opgave via Henri Jansen: 06-20080033 (max 20 personen).
Het Natuurhus gaat zaterdag 24 februari ook op pad met een Sneeuwklokjesexcursie naar de Dinkeltuin in Denekamp. “De eigenaren van de Dinkeltuin zijn al vele jaren bezig met het kweken of aanschaffen van sneeuwklokjes en helleborussen. Zowel in de voortuin als in de zij- en achtertuin staat een grote variatie aan sneeuwklokjes (ruim 130 soorten) en helleborussen. Voor de liefhebbers een absolute aanrader om deze tuin te bezoeken.’’ Vertrek vanaf Woonboulevard Almelo om 13.00 uur. Opgave via info@almelo.groei.nl of via Willie Kosters: 06 44 39 17 66. ‘’Bij opgave vermelden of je wilt carpoolen.’’

Op donderdag 29 februari geeft Ben Som de Cerff in het Natuurhus een lezing over honing en natuurlijk imkeren. Ben Som de Cerff is bijenteeltleraar, auteur en blogger via de NBV. Via deze kanalen inspireert hij mensen om honingbijen te houden en bericht hij over zijn eigen ervaringen vanuit het bijen houden. Aanmelden via de site van Natuurhus.

Afbeelding
Alzheimer Trefpunt houdt een thema-avond over vakantiemogelijkheden 6 uur geleden
Schilderen in de Schöppe.
Schildersclub Janny Dekkers heeft plekje vrij 12 uur geleden
Afbeelding
Almelo Geschiedenis Quiz bij Feijn Lunchen & Lezen 16 uur geleden
De organisatie van het festival Vrienden van Almelo Live.
Eerste editie VVAL met vele koren 17 apr, 13:28
Repareren in de Hagedoorn. (Foto: Geert ten Tusscher)
Naaimachine uit WO II bij de Hagedoorn gerepareerd 17 apr, 07:30
Afbeelding
Beelden van Frieda Waanders te zien in Galerie Herengracht 16 apr, 15:59
Het TEJO-huis krijgt steun van het RP Fonds.
RPF steunt TEJO-huis 16 apr, 13:33
LaWeDaMaDo komt met het toneelstuk 'Zwanenzang'.
LaWeDaMaDo beleeft Zwanenzang 16 apr, 10:41