FestivAlmelo gaat nog een een paar helemaal los.
FestivAlmelo gaat nog een een paar helemaal los.

FestivAlmelo nog een paar dagen los

Algemeen

Het zijn alweer de laatste dagen van de zomervakantie. FestivAlmelo gaat er dit jaar met een knal uit, want Studio 15, Sportbedrijf Almelo en Avedan hebben die laatste vrije dagen nog volop activiteiten in de hele gemeente. ‘’Je vindt alle activiteiten op www.festivalmelo.nl, op die site kan je je ook gratis opgeven. Vind je dat lastig? Bel gerust met Avedan: 0546-544 100’’, aldus de organisatoren.

Almelo - Op woensdag 24 augustus zijn er tal van activiteiten. Zo is er Spelletjesmorgen en bubbelvoetbal in De Schelfhorst. Mad Science komt naar Sluitersveld, daar is ook voorlezen met een gezonde lunch. Het Nijntje Pleintje staat in de Windmolenbroek. ‘’In de wijk kan je ook meedoen aan een dansclinic en een FIFA-toernooi met barbecue of een windgong maken. Ossenkoppelerhoek/Nieuwstraatkwartier heeft op die dag een knutselactiviteit en een Freerunclinic. In De Riet/Nieuwland komen de Nerf guns tevoorschijn voor een battle en staat het Nijntje Pleintje klaar voor de kleintjes. Win de Wierdensehoek is een Biketrail clinic en heeft Avedan No Stress! In De Hofkamp staat het Nijntje Pleintje. Dat komt die dag ook naar Bornerbroek. In dat dorp zijn dan ook workshops mini-djembe en cajon bespelen, een broodje gezond eten, een workshop swingkids en muziek en dans van Kaliber. De kleintjes sluiten de dag af met een verhaaltje voor het slapen gaan. Stedelijk kan je die woensdag zwemmen bij het Sportpark.’’

Op donderdag 25 augustus is Nijntje Pleintje in de Schelfhorst en in Sluitersveld is een stormbaan en kunnen er spelletjes worden gedaan. “In de Windmolenbroek komt Clowntje uit de Coulisse en staat Hallo Holbewoners en improvisatietheater op het programma. In de Ossenkoppelerhoek/Nieuwstraatkwartier kan je knutselen en spraypainten.’’ Kleurige Happy Stones maken kan in De Riet/Nieuwland. In het Noorderkwartier zijn pleinspelen, taaldans voor ouder en kind en worden gezonde hapjes en drankjes gemaakt. Nijntje Pleintje voor de kleintjes is in Aadorp. Bornerbroek leeft zich uit met een sportspektakel en een stormbaan.

Vrijdag 26 augustus is de laatste vakantiedag en het Nijntje Pleintje komt dan in de Schelfhorst. ‘’In Windmolenbroek kun je je geluk beproeven met de tuinbingo op het grasveld bij het Noaberhoes. In Ossenkoppelerhoek/Nieuwstraatkwartier kunnen ouders en kinderen na Nijntje Pleintje gezond ontbijten en is er een vakantie-afsluiting in De Driehoek. In De Riet/Nieuwland is er lasergame en paintball en ontspanning op een welnessavond voor ouder en kind. Nijntje Pleintje is in de Wierdensehoek.

Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.
Bijzonder 4 mei concert in basiliek 15 uur geleden
'Hoog bezoek' op het Erasmus.
Erasmus: 'hoog bezoek' 19 uur geleden
ALMELO (NED): WIELRENNEN: 27 APRIL
Foto gemaakt tijdens de Koningsdag Ronde van Almelo
Emiel Jansman wint Koningsdagronde Almelo 30 apr, 14:45
Afbeelding
Vele activiteiten bij Actief Almelo 30 apr, 12:19
Muziek met Koningsdag. Kringloopwinkel WaWollie is ook present.
Inschrijving open voor 'Kleedje' op Oranjemarkt 30 apr, 10:01
De Stolpersteine worden gepoetst.
Stolpersteine gepoetst 30 apr, 08:32
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 30 apr, 08:00
Brian de Keersmaecker in actie tegen PEC Zwolle. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles gaat onderuit op bezoek bij PEC Zwolle 29 apr, 17:49