Bij FestivAlmelo stromen de aanmeldingen binnen.
Bij FestivAlmelo stromen de aanmeldingen binnen.

Al veel aanmeldingen FestivAlmelo

Algemeen

De voorbereidingen voor FestivAlmelo zijn in volle gang. In het weekend van 16 en 17 juli gaat de zomervakantie vol activiteiten van start. 

Almelo - Het eerste evenement is het Summer Dance Weekend in Studio 15 met workshops van Andy Huber en Andres Rivas. Wethouder Eugene van Mierlo kwam daar een paar dagen voor de aftrap vast een kijkje nemen.
Voor de hele zomervakantie zijn er maar liefst 255 activiteiten opgezet door Sportbedrijf Almelo, welzijnsorganisatie Avedan en Studio 15 met verschillende partners. “De aanmeldingen stromen al flink binnen, dus wil je nog mee doen, kijk dan snel op www.festivalmelo.nl wat er voor jouw leeftijd en in jouw wijk/dorp te doen is en geef je op! Alle activiteiten zijn gratis’’, aldus Avedan.

De organisaties hebben bij het opzetten van FestivAlmelo gezocht naar een mooie mix van sportieve, creatieve, educatieve en ontspannende activiteiten. ‘’Sportieve kinderen en jongeren komen aan hun trekken met onder andere BMX-en, stormbaan, bubbelvoetbal en tennisclinics. Mad Science laat de deelnemers op een leuke manier dingen leren en leergierige kinderen kunnen onder andere waterbeestjes kijken en koken. Liever met je handen bezig? Dan kan je onder andere een dromenvanger maken, een krokodil kleien of knutselen met Karin’’, aldus Avedan.

Er zijn activiteiten voor de kleintjes, zoals het Nijntje Pleintje en jungle peuterdans, maar ook activiteiten die ouders met hun kinderen samen kunnen doen. En voor jongeren en jongvolwassenen die hun talent willen ontwikkelen heeft Studio 15 drie coole Summer weekends opgezet met als thema Dance, Music en Media. FestivAlmelo is de opvolger van de Zomerwijkweken. Verschil is dat de activiteiten nu in alle wijken van Almelo zijn en ook in Aadorp en Bornerbroek.

Tot nu toe zijn er al 2800 aanmeldingen binnen gekomen op de website. ‘’Als je het lastig vindt om je via de website aan te melden, kan je ook bellen naar Avedan: 0546-544 100, dan vullen we het samen met jou in’’, aldus Avedan.

Het programma van zaterdag 16 en zondag 17 juli is: Summer Dance Weekend Studio15. Met de artiesten Crooks, Piet Junior en Kaascouse

Het programma van maandag 18 juli: BMX de vakantie in, krokodillen kleien, archery tag en bubbelbal, Bubblica zeepbellenshow, mobiele grot, klimwand, lezen en knutselen met Kikker, dromenvanger knutselen, bubbelbal, jungle peuterdans, graffity, Mad Science, robotica/programmeren, creatief met de jongsten, vakantiepret, vakantiesoos met koken.

Het programma van dinsdag 18 juli: sportspektakel en stormbaan, Nijntje Pleintje, meerdere Nerf Battles, bubbelvoetbal en Oud-Hollandse spelletjes, kitchen kingz en queenz, meerdere activiteiten voor ouder en kind, schilderworkshop, verhaaltje voor het slapen gaan, FIFAtoernooi, speurtocht, op zoek naar waterdiertjes, vakantiesoos met stormbaan, high tea.

JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 17 uur geleden
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31
Afbeelding
Open Boerderijdag in Bornerbroek 14 mei, 13:17
Afbeelding
Leerlingen Zone.college krijgen les in vissen 14 mei, 09:25
Vier kunstenaars exposeren in Kunst Punt Almelo bij de elfde expositie.
Expositie in Kunst Punt draait volop 14 mei, 08:30
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 14 mei, 08:00
René Maarleveld (links) en Rein Vos van Avezathe.
Roeiers Amycus blij met hun locatie 13 mei, 18:01