Sem Scheperman namens Heracles Almelo in actie tegen FC Dordrecht in het Matchoholic Stadion. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Sem Scheperman namens Heracles Almelo in actie tegen FC Dordrecht in het Matchoholic Stadion. (Foto: Michael Bulder/NES Images) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Het kampioenschap blijft in beeld bij Heracles

Algemeen

Missie Promotie is volbracht en de volgende opdracht is de titel. Met een 1-3 zege op FC Dordrecht blijft het kampioenschap in zicht voor Heracles.

Almelo - Trainer John Lammers begon met Navajo Bakboord en Ismail Azzaoui in de basis. De eerste kansen waren voor Dordrecht en doelman Michael Brouwer redde op een inzet van Tidjany Touré. Heracles werd gevaarlijk via Azzaoui, Emil Hansson en Lucas Schoofs, maar het was Samuel Armenteros die in de 23e minuut de score opende met een kopbal op aangeven van Schoofs. Niet veel later scoorde Samuele Longo de 1-1. Heracles maakte het verschil in het laatste half uur en twee invallers waren verantwoordelijk voor de doelpunten. Dordrecht stond al met tien man na een rode kaart voor Jari Schuurman. De 1-2 kwam van Scheperman op aangeven van Hansson. Het was zijn eerste goal voor Heracles in de competitie. De 1-3 was een fraaie kopbal en werd gemaakt door Wehmeyer. Hansson was de man van de assist.

Hansson kwam met zijn Dordtse assists op een totaal van 19. De nummer twee op die lijst bij Heracles is de geblesseerde Nikolai Laursen met 8 assists. Marko Vejinovic - invaller tegen Dordrecht voor Thomas Bruns - staat op 7 assists en Bruns op 6. Wat de topscorers betreft kwam Armenteros naast Laursen. Beide aanvallers staan op 16 doelpunten. Hansson heeft 15 treffers. Plek vier is voor Schoofs met 9 goals en Anas Ouahim maakt de top vijf vol met 8 goals. In totaal staat Heracles nu op 98 goals dit seizoen.

Een ontgoochelde Jizz Hornkamp zoekt de fans op. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Ontluisterende nederlaag Heracles 1 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere warming-up Oald Stars 2 uur geleden
 Declan Trezise wint, voor Oded Kogut en Coen Vermeltfoort. (Foto: Herbert Huizer)
Australiër Declan Trezise wint Ronde van Overijssel 3 uur geleden
Tweede Möll'n festival: 1 juni.
Meer inspraak bij tweede Möll'n festival 8 uur geleden
Pax Kinderhulp zoekt vakantieouders,
Pax Kinderhulp op zoek naar vakantieouders 5 mei, 13:52
Bram Eijgenhuijsen, bekend van B&B Vol Liefde,
Presentatie boek Bram Eijgenhuijsen 5 mei, 11:37
Kijk eens op actiefalmelo.nl of download de app.
Actief Almelo werkt aan de bekendheid 4 mei, 13:48
Tycho en Herma Kuikhoven van Plentyparts roepen collega's op om ook mee te doen met de 'week van de stenen winkel'.
'Doe je mee met de Week van de stenen winkel?' 4 mei, 09:43