Open Ateliers komende zondag aan de Herengracht.
Open Ateliers komende zondag aan de Herengracht.

Open ateliers aan de Herengracht

Algemeen

De lente hangt weer in de lucht aan de Herengracht en dat biedt zondagmiddag 26 maart een mooie kans om een bezoek te brengen aan de sfeervolle kunststraat. “Zoals gewoonlijk staan de deuren van onze ateliers iedere laatste zondagmiddag van de maand geopend voor belangstellenden, tussen 14.00 en 17.00 uur’’, aldus Frieda Waanders.

Almelo - Er is in de ateliers aan de Herengracht weer nieuw werk en ‘work in progress’ te zien. “De kunstenaars vertellen je graag meer over hun werk, inspiratiebronnen en gebruikte technieken’’, zegt Frieda waanders. 

Rob Koenders is present op nummer 6-8. “Rob heeft de afgelopen maand gewerkt aan ecoline-glasafdrukken op vloeipapier, bijgewerkt met Siberisch krijt en permanent marker en verwerkt tot landschappen. Daarnaast heeft afdrukken op nat ribkarton van de bast van bomen bijgewerkt met Oost-Indische inkt en softpastelkrijt, resulterend in portretten en maskers. Ook heeft hij kleine portretten gemaakt in gewassen inkt en aquarelverf. Rob kan je ook meer vertellen over zijn project Plant, Eiland in een Bloempot, tekeningen in bovengenoemde technieken’’, aldus Frieda Waanders, die zelf op nummer 18-20 actief is. Kenmerkend voor de beeldhouwwerken van Frieda Waanders zijn de subtiele details en strakke lijnen, die soms zelfs naar kubisme neigen. “Afgelopen maanden ben ik bezig geweest met deel 2 van de serie beroemde componisten; een eigen(tijdse) uitvoering van Beethoven in Italiaans marmer. Daarnaast ben ik momenteel druk bezig met een groot werk in opdracht voor de gemeente Twenterand.’’ Meer info wordt gedeeld op www.friedawaanders.nl. In de expositieruimte naast haar atelier is veel van haar werk tentoongesteld. Beide ruimtes zijn open.

Marthijn de Rooij (nummer 22) schildert portretten waarbij hij de conditie van de mens probeert vast te leggen. “Hij combineert realisme met grote abstracte vormen, met plastische verftoetsen. De gezichten of de identiteit van de individuen lijken verborgen of op te zijn gegaan in de verf. Marthijn schildert op doek of geprepareerd papier’’, aldus Waanders.

Elsa Snijder (nummer 24) toont onder meer fotografietechnieken. “In Elsa’s atelier kun je grasduinen tussen haar kleurrijke, fantasievolle, impressionistische schilderijen. Dikwijls met een link naar het dagelijks leven of de natuur. Tevens hangen er foto’s uit de fotoserie Reborn Beauty’s: kleine installaties, waarbij nutteloze materialen weer een nieuwe rol krijgen. Haar pinholefoto’s, gemaakt met een oude fotografietechniek, ademen een verstilde, schilderachtige sfeer’’, aldus Frieda Waanders..

Acoustrio komt naar België. (Foto: Ed Step)
Boekenmarkt met muziek bij België 2 uur geleden
Het Almelo's Overdag Koor kan zeker nog nieuwe zangeressen gebruiken.
'Het vergt best een beetje scholing' 4 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 8 uur geleden
Opgave voor de excursies gaat via: windtalmelo@outlook.com.
Natuurhus zorgt voor lezingen en excursies 8 uur geleden
Een ontgoochelde Jizz Hornkamp zoekt de fans op. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Ontluisterende nederlaag Heracles gisteren
Afbeelding
Bijzondere warming-up Oald Stars 6 mei, 13:55
 Declan Trezise wint, voor Oded Kogut en Coen Vermeltfoort. (Foto: Herbert Huizer)
Australiër Declan Trezise wint Ronde van Overijssel 6 mei, 13:05
Tweede Möll'n festival: 1 juni.
Meer inspraak bij tweede Möll'n festival 6 mei, 07:42