De Sportstroom-leerlingen bijeen in Erve Asito. Inschrijven voor het Open Huis van Canisius kan via www.ikkiescanisius.nl.
De Sportstroom-leerlingen bijeen in Erve Asito. Inschrijven voor het Open Huis van Canisius kan via www.ikkiescanisius.nl. Foto:

Canisius en Heracles vinden elkaar

Algemeen

Alle brugklasleerlingen van de Sportstroom van Canisius Almelo hebben een bezoek gebracht aan Heracles Almelo. Behalve een training kregen ze ook twee vrijkaarten per persoon voor een wedstrijd van Heracles. Canisius houdt op zaterdag 19 november een Open Huis.

Almelo – De Sportstroom is dit jaar gestart in de brugklas en telt 65 leerlingen. Volgend schooljaar komt klas 2 erbij. “Het idee is om ook in 3 Havo en 3 VWO een Sportstroom te hebben en dat de leerlingen in 4 Havo en VWO het eindexamenvak BSM kunnen kiezen, Bewegen, Sport en Maartschappij, waardoor je eigenlijk vijf uur in de week sport’’, zegt Thijs Oosting, die de Sportstroom runt met Desiree Hulsman en Albertine van de Belt.

Het programma binnen de Sportstroom bestaat uit een breed scala aan activiteiten.. Sporten als basketbal, tafeltennis, badminton, floorhockey, kin-ball en voetbal zijn al aan bod gekomen. De komende periode gaan de leerlingen verschillende toernooi- en competitievormen leren organiseren en uitvoeren. Daarnaast staan er nog een wintersportdag in Duitsland, een bezoek aan de ijsbaan in Almelo en deelname aan een beachsporttoernooi op de planning.

Het bezoek aan Heracles vorige week was zeer geslaagd. “Het eerste deel van de middag bestond uit een voetbaltraining die werd gegeven door Hielke aan de Stegge van het Canisius en door twee Heracles-spelers, Robin Jalving en Sven Sonnenberg. Er werd heel fanatiek gesport door de leerlingen’’, aldus Oosting.

Na de training werd er met zes teams een toernooi afgewerkt. “De eindstand van de finale was 0-0, waarna er penalty’s genomen moesten worden. Pas toen de keepers aan de beurt waren, werd de winnaar bekend. De ene keeper wist te scoren met een strak geplaatste bal in de rechterhoek en de andere keeper schoot de bal in dezelfde hoek, maar zijn collega wist de bal te stoppen en werd vervolgens bedolven onder zijn dolgelukkige medespelers’’, aldus Oosting. Na afloop werden de leerlingen verrast door Heracles: ze kregen allemaal twee vrijkaarten voor een wedstrijd. Oosting: “Ze mogen kiezen uit de laatste drie thuiswedstrijden van dit jaar, NAC, TOP Oss of Dordrecht.’’ 

Als leerlingen voor de Sportstroom kiezen, hebben ze naast de drie lesuren Lichamelijke Opvoeding nog twee extra lesuren sport per week. “Wil je meer weten over de Sportstroom op Canisius? Kijk op onze website of kom naar het Open Huis van Canisius op zaterdag 19 november tussen 9.00 en 13.30 uur.’’

Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 11 uur geleden
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 15 uur geleden
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 17 uur geleden
Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.
Bijzonder 4 mei concert in basiliek 1 mei, 12:33
'Hoog bezoek' op het Erasmus.
Erasmus: 'hoog bezoek' 1 mei, 08:39
ALMELO (NED): WIELRENNEN: 27 APRIL
Foto gemaakt tijdens de Koningsdag Ronde van Almelo
Emiel Jansman wint Koningsdagronde Almelo 30 apr, 14:45
Afbeelding
Vele activiteiten bij Actief Almelo 30 apr, 12:19
Muziek met Koningsdag. Kringloopwinkel WaWollie is ook present.
Inschrijving open voor 'Kleedje' op Oranjemarkt 30 apr, 10:01