Jizz Hornkamp viert zijn goal tegen Go Ahead. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Jizz Hornkamp viert zijn goal tegen Go Ahead. (Foto: Michael Bulder/NES Images) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Heracles verschaft zich wat meer lucht

Sport

Heracles Almelo gaat de interlandbreak in met een 2-0 overwinning op Go Ahead Eagles. Jizz Hornkamp was de grote man vrijdagavond in Erve Asito met een goal en een assist. “Een fijn gevoel dat je drie punten pakt.’’

Almelo - Heracles heeft zich met de zege op de nummer 6 van de eredivisie weer wat meer lucht verschaft ten opzichte van de degradatieplekken. Voor het eerst dit seizoen hielden de Almeloërs de nul in eigen stadion. Maar de overwinning op Go Ahead kwam niet zomaar tot stand. In de eerste helft kwam de ploeg van trainer Erwin van de Looi amper tot een goede aanval. Een schot van Bryan limbombe werd geblokt en Brian de Keersmaecker pegelde na een rush naast. ‘Kowet’ voetbalde makkelijker, maar had moeite om van kansen op kansen kansen te maken. De beste kans was nog voor Oliver Edvardson, maar de vuisten van keeper Michael Brouwer brachten redding. In de tweede helft waren twee oprispingen van Heracles genoeg voor de driepunter. Eerst liet Emil Hansson liet een haarfijne voorzet los die bij de tweede werd binnengekopt door Hornkamp. Dat was in de 55e minuut. Go Ahead reageerde snel, maar Edvardson en Willum Willumsson kregen de bal niet in het doel. De tweede Almelose bevieging leverde direct de 2-0 op. Hornkamp bezorgde de bal bij Limbombe die na een dribbel de verre hoek vond. Thomas Bruns Bruns en Sven Sonnenberg kwamen vervolgens in het veld voor Jordy Bruijn en Kelvin Leerdam om de zege veilig te stellen. Brouwer moest nog wel een aantal reddingen verrichten, maar in de problemen kwam Heracles niet. Hornkamp was blij met zijn zevende goal. “We creëerden niet heel veel kansen. Mooi dat ie zo binnenvalt.’’ Aanvoerder Justin Hoogma was uiterst blij met de driepunter. “Dit is zo lekker. Qua ranglijst, qua gevoel. dit voelt heerlijk. In de tweede helft hebben we niet per se heel goed gespeeld maar wel veel energie ingebracht. We hebben er hem uitgesleept. We weten wat ons te doen staat. Dat weten we het hele seizoen al’’, aldus Hoogma bij ESPN.

Heracles gaat de interlandbreak in als de nummer 14 van de eredivisie. De ploeg van trainer Erwin van de Looi staat na 26 wedstrijden op 26 punten. PEC Zwolle (3-1 verlies bij Fortuna) staat op plek 13 met 28 punten. Excelsior speelde 1-1 tegen RKC, waardoor Excelsior de nummer 15 blijft en RKC de nummer 16, beiden met 22 punten. Vitesse (1-1 tegen Almere) is de nummer 17 met 17 punten. Volendam (0-4 verlies tegen AZ) is de nummer 18 met 14 punten.