Jannes Wieckhoff in duel met Tjaronn Chery van NEC. (Foto: Michael Bulder/NES Images) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Heracles onderuit tegen sterk NEC

Sport

Heracles Almelo heeft zaterdag in Nijmegen in de uitwedstrijd tegen NEC geen resultaat kunnen halen. De ploeg van trainer Erwin van de Looi had een vliegende start, maar moest uiteindelijk met lege handen terug naar Almelo, 3-1.

Almelo - NEC is bezig aan een prima serie en stapelt het ene goede resultaat op het andere. De ploeg van trainer Rogier Meijer pakte in de laatste 6 wedstrijden voor de wedstrijd tegen Heracles liefst 14 punten. NEC won onder meer thuis van FC Twente, uit bij AZ en speelde gelijk bij Feyenoord. ‘Een voorbeeld voor mijn eigen ploeg’, zo typeerde Erwin van de Looi de nummer 7 van de eredivisie. Van de Looi had direct een basisplek voor huurling Fredrik Oppegard. De andere late aanwinst, Ajdin Hrustic, zat op de bank. De Almeloërs begonnen voortvarend. De wedstrijd was nog geen drie minuten oud of Jizz Hornkamp kopte binnen uit een voorzet van Emil Hansson, 0-1. De vroege voorsprong werd bijna uit handen gegeven na een slechte terugspeelbal van Brian de Keersmaecker, maar Michael Brouwer hield Sontje Hansen van scoren af. In minuut 16 leek Heracles op 0-2 te komen, toen Jordy Bruijn tegen zijn oude club scoorde op aangeven van Oppegard, maar de var haalde er een streep door wegens buitenspel van Oppegard. NEC zette aan en verschafte zich ook kansen via Kodai Sano, Hansen, Koki Ogawa, Tjaronn Chery en Dirk Proper, maar Brouwer liet zich niet passeren. Ruststand 0-1 voor Heracles.

Een penalty in de 49e minuut bracht NEC langszij. Sven Sonnenberg acteerde wat onhandig jegens Ogawa en Ogawa faalde niet vanaf de stip, 1-1. Tien minuten later kwam NEC op 2-1. Hansen bediende Ogawa en die kopte raak. Vervolgens dreigde NEC nog een strafschop te krijgen, maar de var maakte er een vrije trap van. Chery schoot die met wat geluk binnen, 3-1 en de strijd leek gestreden. Dat was ook zo, al zorgden De Keersmaecker en invaller Bryan Limbombe nog wel voor enig gevaar voorin, maar gescoord werd er niet. Van de Looi sprak na afloop van ‘een terechte overwinning voor NEC’. “Hoe wij de goals niet verdedigd hebben is lastig’’, aldus de trainer.

Heracles staat nog altijd op een veilige vijftiende plek met 19 punten uit 20 wedstrijden. De drie onderste clubs verloren in speelronde 20 ook. RKC heeft 15 punten, Volendam en Vitesse 12. Naar boven toe is Excelsior de dichtstbijzijnde ploeg met 21 punten. Heerenveen is dertiende met 22 punten. Komende zaterdag om 21.00 uur speelt Heracles thuis tegen hekkensluiter Vitesse. Andere duels zijn: Volendam - PSV, RKC - NEC, Excelsior - FC Twente en Heerenveen - Ajax.

JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.