Ajdin Hrustic in duel  met Quinten Timber van Feyenoord. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Ajdin Hrustic in duel met Quinten Timber van Feyenoord. (Foto: Michael Bulder/NES Images) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Zorgen nemen toe voor Heracles

Sport

Heracles Almelo staat nog keurig veertiende in de eredivisie, maar de degradatiezorgen nemen toe nu een aantal van de onderste clubs dichterbij komt. Op de late zondagavond verloor Heracles de uitwedstrijd tegen regerend landskampioen Feyenoord met 3-0. Vrijdag wacht een thuiswedstrijd tegen nummer 7 Go Ahead.

Almelo - Feyenoord had van de laatste zes wedstrijden vijf keer de nul gehouden. Het zegt iets over de verdedigende kwaliteiten van de club, maar toch was het Heracles dat in de eerste helft een paar keer gevaarlijk voor het Rotterdamse doel verscheen. Al in de 7e minuut stoomde Bryan Limbombe op rechts op en had keeper Timon Wellenreuter alle moeite om de 0-1 af te wenden. Tweemaal was er een penaltymoment voor Heracles, maar arbiter Bas Nijhuis en de VAR zagen er niks in. Ruben Roosken, de linksbuiten, scoorde bijna, maar Wellenreuter bracht redding. De 1-0 van Feyenoord in de 28e minuut van Yankuba Minteh viel uit het niets. De 2-0 van Santiago Gimenez in de 31e minuut uit een diepe bal van Mats Wieffer ook. In de tweede helft controleerde Feyenoord de voorsprong en had Heracles aanvallend niks in te brengen. De 3-0 was een vrije trap van Igor Paixao nadat Gimenez en Quilindschy Hartman een spelletje steen-papier-schaar hadden gedaan. “Een terechte nederlaag’’, zei Justin Hoogma na de wedstrijd bij ESPN. “In de eerste helft hebben we aan de bal best wel goede dingen laten zien. We konden er een paar keer gevaarlijk uitkomen. Maar in de tweede helft denk ik dat we te weinig stootkracht naar voren konden uitoefenen. We waren niet bij machte om het Feyenoord lastig te maken.’’ Heracles bleef staan op 23 punten. Excelsior en RKC staan op 21 punten, Vitesse heeft er 16, Volendam 14. Hoogma: “Natuurlijk hadden we meer punten willen hebben. We moeten aan de slag om meer punten binnen te halen. Uiteindelijk gaan we er met 3-0 af. Dat is niet lekker.’’

Kelvin Leerdam stond in de Kuip in de basis als één van de twee centrale verdedigers. “De eerste goal valt uit het niets. Ik denk dat we er bij vlagen goed doorheen hebben gespeeld. Je moet de ruimtes bespelen die er liggen’’, aldus Leerdam.

Anas Ouahim is weg bij Heracles. Hij is verhuurd aan FC Sheriff Tiraspol, met een optie tot koop. “Het is een hele moeilijke beslissing om Heracles Almelo te verlaten”, aldus Ouahim. “Iedere speler wil graag spelen en ik dus ook. Maar de nieuwe trainer, waar ik enorm veel respect voor heb, kiest voor andere spelers en dat heb ik te accepteren. Een vertrek is in de situatie waarin ik zit de beste beslissing voor mij.” De Marokkaanse Duitser speelde in totaal 61 wedstrijden, met 10 goals en 9 assists. “Ik heb zoveel mooie momenten meegemaakt hier. Vanaf mijn allereerste dag stonden alle mensen hier voor mij klaar. De spelers, staf, personeel, vrijwilligers, sponsors en natuurlijk onze supporters, iedereen heeft mij altijd geholpen. Ik ben de club dankbaar voor alles. Heracles Almelo zit in mijn hart.”

JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.