Afbeelding
Foto:

Dierenambulance zoekt vrijwilligers

Human Interest

De dierenambulance in Almelo/Wierden rijdt volledig op vrijwilligers en rijdt waar mogelijk 24/7. Vanaf april begint het hoogseizoen weer en daarom is zijn ze dringend op zoek naar mensen die zoeken naar leuk en divers vrijwilligerswerk en een hart voor dieren hebben.

REGIO - Als vrijwilliger op de dierenambulance (chauffeur of bijrijder) help je samen met een collega-vrijwilliger dieren in nood en dat is heel mooi en divers werk. Je bevrijdt dieren uit benaderde situaties, brengt hen zo veilig mogelijk naar een dierenopvang of dierenarts, controleert zwerfdieren op chip en brengt gevonden dieren terug naar hun eigenaar. Ook kun je ingeschakeld worden om de brandweer, politie of andere diensten te assisteren. Geen dag is hetzelfde bij de dierenambulance.

Het werk op de dierenambulance is een avontuur en kan soms ook emotioneel zwaar vallen. Je komt in aanraking met gewonde of zieke dieren en het loopt helaas niet altijd goed af. De dierenambulance zoekt daarom mensen die sterk in hun schoenen staan. Als chauffeur heb je uiteraard een geldig rijbewijs nodig, voor de bijrijder is dit niet verplicht maar wel handig.

De dierenambulance is op zoek naar vrijwilligers die woonachtig zijn in Almelo of Wierden en minimaal één dagdeel per week beschikbaar zijn. De diensttijden zijn van 8.00 tot 14.00, 14.00 tot 20.00 en 20.00 tot 8.00 uur. 

Heb je interesse om vrijwilligerswerk te doen bij de dierenambulance of wil je graag nog wat meer informatie? Stuur een e-mail naar sophie.bras@dierenbescherming.nl

Een OpStap excursie naar De Doorbraak. (Foto: Clifton Buitink)
OpStap excursie naar de Doorbraak 45 minuten geleden
Afbeelding
Actief Almelo pakt uit in de meivakantie 18 uur geleden
Afbeelding
Lezing over Marja van Elsberg 20 uur geleden
Afbeelding
Fontein Grotestraat gesloopt FOTO'S 22 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 12:17
Een werk van Elsa Snijder.
Kunstenaars tonen zich bij Open Ateliers 25 apr, 09:35
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 24 apr, 12:24
Esmee Euren en Isabel de Wijngaert hebben de gedichtenwedstrijd rond 4 en 5 mei gewonnen.
Esmee en Isabel winnen gedichtenwedstrijd 24 apr, 07:33