Daniëlle Aman (links) en Marion Kassenberg.
Daniëlle Aman (links) en Marion Kassenberg. Foto:

Huiselijk kinderdagverblijf De Hommel open in Almelo

Zorg

Al jaren runnen Daniëlle Aman uit Vriezenveen en Marion Kassenberg uit Almelo beiden een gastouderbureau onder de vlag van Gastouderland. Daniëlle is eigenaar van Gastouderland Twente en Marion van Gastouderland Groningen. Marion bleef wel werken in het hoge noorden maar verhuisde terug naar Almelo en zo besloten Daniëlle en Marion hun krachten te bundelen en naast het gastouderbureau, samen hun eigen kinderdagverblijf te starten in hartje Almelo.

ALMELO - “Inmiddels hebben we al zo veel ervaring in de kinderopvang, dat we kansen zagen”, zegt Daniëlle. De dames waren al een tijdje op zoek naar een geschikt pand, maar het was nog niet zo eenvoudig iets leuks te vinden. “Ik zag dit pandje op Funda en we waren meteen verkocht!”, vult Marion aan. En toen ging het snel.

Binnen een paar weken werd het voormalig kantoorpand omgetoverd tot een kinderdagverblijf met een warme uitstraling, mede door de natuurlijke kleurstelling die gebruikt is. Ook kwam er een logo én een naam: Kinderland De Hommel. Daniëlle legt uit waarom voor deze naam gekozen is. “De hommel kiest, net als wij, voor een kleine groep. Wij vangen dagelijks dan ook maar een kleine groep kinderen van 0 tot 4 jaar op, zodat ons team echt oog heeft voor ieder kind. Wij vinden huiselijkheid, warmte en kleinschaligheid erg belangrijk. We willen dat de kinderen een fijne dag hebben. We werken dan ook met een klein team, waardoor de kinderen regelmatig dezelfde gezichten zien. Ook korte lijnen met de ouders vinden we prettig.”

Op 1 april is het kinderdagverblijf aan de Boddenstraat 54 geopend. “Ouders moeten soms een jaar wachten voor hun kindje ergens terecht kan. Wij hebben nog wel plekjes vrij, maar het gaat wel snel met de aanmeldingen,” aldus Marion, “want we zijn vanuit elke wijk eigenlijk makkelijk en snel te bereiken.”

“Wist je dat een hommel eigenlijk niet kan vliegen?”, zegt Daniëlle. “Hij heeft daar iets op bedacht zodat hij tóch gewoon vliegt. Dat willen wij de kinderen ook meegeven: Je kunt meer dan je denkt!”

Ouders die hun kindje graag direct willen aanmelden of die meer informatie willen, kunnen contact opnemen met Daniëlle (06-29112321) of Marion (06-45678920). Of e-mail naar dehommel@kdvkinderland.nl

Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 3 uur geleden
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 6 uur geleden
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 8 uur geleden
Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.
Bijzonder 4 mei concert in basiliek 1 mei, 12:33
'Hoog bezoek' op het Erasmus.
Erasmus: 'hoog bezoek' 1 mei, 08:39
ALMELO (NED): WIELRENNEN: 27 APRIL
Foto gemaakt tijdens de Koningsdag Ronde van Almelo
Emiel Jansman wint Koningsdagronde Almelo 30 apr, 14:45
Afbeelding
Vele activiteiten bij Actief Almelo 30 apr, 12:19
Muziek met Koningsdag. Kringloopwinkel WaWollie is ook present.
Inschrijving open voor 'Kleedje' op Oranjemarkt 30 apr, 10:01