De ateliers aan de Herengracht gaan weer open.
De ateliers aan de Herengracht gaan weer open. Foto:

Rondje kunst bij Open Ateliers Herengracht

Cultuur

Iedere laatste zondagmiddag van de maand gaan de deuren van de kunstateliers aan de Herengracht open voor het publiek. Ook op zondag 25 februari.

Almelo - Bezoekers zijn van 14.00 tot 17.00 uur welkom in de ateliers aan de Herengracht. “Je kunt vrij naar binnen lopen, rondkijken en neuzen tussen het gevarieerde kunstaanbod en het proces volgen van ‘kunst in wording’. De kunstenaars vertellen je met plezier over de gebruikte technieken, hun inspiratiebronnen. Ook kun je er terecht voor het kopen van niet-alledaagse cadeautjes’’, aldus Frieda Waanders. Rob Koenders heeft de afgelopen maanden gewerkt aan een serie met als werktitel De Vijf Seizoenen. ‘’Een aantal van deze resultaten zijn te bekijken. Ook te bekijken zijn een aantal schilderijen/ tekeningen met als werktitel Boswandeling’’, aldus Waanders die zelf culpturen in steen en brons showt. Marthijn de Rooy laat schilderijen en interieurdesign zien. “Marthijn schildert vooral portretten. Daarbij gaat hij voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden, experimenteert met verfdiktes, vorm en transparantie. Door het gebruik van abstracte en realistische elementen, krijgen zijn schilderijen een levendige uitstraling, ziel en diepgang. Marthijn houdt zich tevens bezig met het ontwerpen van interieur-design-objecten. Daarbij past hij verschillende gerecyclede materialen toe.’’

Elsa Snijder toont een aantal kunstfoto’s uit de serie Reborn Beauty’s. ‘’Gebruik makend van uiteenlopende ‘vergeten’ materialen maakt ze kleine installaties’’, aldus Waanders.

Meer weten? Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.
Het hart van hightech wordt groter 7 uur geleden
Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé 17 mei, 13:24
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31
Afbeelding
Open Boerderijdag in Bornerbroek 14 mei, 13:17
Afbeelding
Leerlingen Zone.college krijgen les in vissen 14 mei, 09:25
Vier kunstenaars exposeren in Kunst Punt Almelo bij de elfde expositie.
Expositie in Kunst Punt draait volop 14 mei, 08:30