De kunstenaars van de Herengracht houden een Open Atelier.
De kunstenaars van de Herengracht houden een Open Atelier. Foto:

Kunstenaars Herengracht houden een Open Atelier

Algemeen

De kunstenaars aan de Herengracht houden zondagmiddag 25 juni hun maandelijkse Open Ateliers Middag. “Tussen 14.00 en 17.00 uur heb je de vrijheid om op je gemak een kijkje te nemen in de werk- en expositieruimtes van enthousiaste kunstenaars’’, aldus Frieda Waanders.

Almelo - Zoals altijd tonen de kunstenaars op deze laatste zondagmiddag van de maand hun nieuwste werken en ‘work in progress’. “Ze zijn ook druk bezig met de voorbereidingen voor individuele exposities die je kunt bewonderen tijdens het Open Ateliers Weekend Almelo op 23 en 24 september. De kunstenaars delen graag hun passie, inspiratiebronnen en verschillende toegepaste technieken met je. Bovendien is het mogelijk om hun kunstwerken aan te schaffen en zo een uniek stuk mee naar huis te nemen’’, aldus Frieda Waanders.

De Herengracht staat bekend als dé kunststraat van Almelo. Frieda: “Dit is een uitgelezen kans om in contact te komen met de kunstenaars en te genieten van de artistieke sfeer die er heerst. We kijken ernaar uit je te verwelkomen op deze bijzondere middag vol kunst en creativiteit.’’ Esther Dieltjes is deze keer gastkunstenaar. “In mijn atelier creëer ik een verstilde wereld die losstaat van de moderne alledaagse hectiek’’, zegt ze. “Mijn belangrijkste inspiratiebron is de natuur. Ik verbeeld dieren, planten en landschappen op bescheiden tot klein formaat, met als doel een gevoel van rust en stilte op te roepen. Ik hou van afwisseling en werk daarom vaak in series.’’

JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 4 uur geleden
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31
Afbeelding
Open Boerderijdag in Bornerbroek 14 mei, 13:17
Afbeelding
Leerlingen Zone.college krijgen les in vissen 14 mei, 09:25
Vier kunstenaars exposeren in Kunst Punt Almelo bij de elfde expositie.
Expositie in Kunst Punt draait volop 14 mei, 08:30
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 14 mei, 08:00
René Maarleveld (links) en Rein Vos van Avezathe.
Roeiers Amycus blij met hun locatie 13 mei, 18:01