Shantykoor De Oostvaarders heeft een aubade gebracht aan het oudste lid Anton Standler die al zestig getrouwd is met Tonny.
Shantykoor De Oostvaarders heeft een aubade gebracht aan het oudste lid Anton Standler die al zestig getrouwd is met Tonny.

Muzikale ode De Oostvaarders Anton (88) en Tonny (82)

Algemeen

ALMELO - Shantykoor De Oostvaarders heeft een aubade gebracht aan het oudste lid van het koor: Anton Standler. Waarom? Anton is maar liefst zestig getrouwd met Tonny.

Het is zestig jaar geleden dat Anton Stentler (88) en Tonny van Beers (82) in het huwelijksbootje stapten. De geboren Rotterdammer woont al weer vele jaren in Almelo aan de Mozartstraat.

Geboren in Rotterdam hebben ze elkaar leren kennen op een school. Ze gaven beide les en hun lokalen waren verbonden met een tussendeur. ‘’Dus als er een even voor de klas weg moest, hielpen ze elkaar door de deur open te zetten’’, zo laat een woordvoerder weten. ‘’Deze krasse man later verhuisde met zijn vrouw naar Alkmaar en nog later studeerde hun zoon in Deventer en sindsdien verhuisde het gezin naar Almelo waar het nu 31 jaar woont.’’

In Almelo vond hij emplooi bij shantykoor de Oostvaarders waar hij vele jaren met heel veel plezier de zeemansliederen meezong. Door lichamelijke omstandigheden moest hij in 2020 een punt zetten achter zijn zangactiviteiten, maar dat betekende niet dat de Oostvaarders hem vergaten. Via familie van het bruidspaar werd het koor op de hoogte gebracht van het heugelijke feit van dit zestigjarig huwelijk.

Zo stond op zondagmorgen een grote groep koorleden voor de etagewoning aan de Mozartstraat en was de enorme verrassing compleet. ‘’Samen met familie werd een blik geworpen vanaf het balkon op de parkeerplaats voor de flat en was het weerzien met de oudgediende van het koor een fantastische gebeurtenis.’’

Onder leiding van dirigent Hans Visschedijk en met begeleiding van het combo werden zes liederen gezongen die veel bekijks trokken in de buurt. Spontaan werd er meegezongen op de nummers die op schalkse wijze aan Anton Stentler waren ontfutseld. 

Afbeelding
Actief Almelo pakt uit in de meivakantie 5 uur geleden
Afbeelding
Lezing over Marja van Elsberg 7 uur geleden
Afbeelding
Fontein Grotestraat gesloopt FOTO'S 8 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 12:17
Een werk van Elsa Snijder.
Kunstenaars tonen zich bij Open Ateliers 25 apr, 09:35
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 24 apr, 12:24
Esmee Euren en Isabel de Wijngaert hebben de gedichtenwedstrijd rond 4 en 5 mei gewonnen.
Esmee en Isabel winnen gedichtenwedstrijd 24 apr, 07:33
De Montessorischool heeft een nieuw buitenleslokaal.
Ouders Montessorischool bouwen nieuw leslokaal 23 apr, 12:29