Consulent Jacquelien ter Beek van Mantelzorg Almelo, vrijwilliger Ellis van de Vis en wethouder Eugene van Mierlo.
Consulent Jacquelien ter Beek van Mantelzorg Almelo, vrijwilliger Ellis van de Vis en wethouder Eugene van Mierlo.

Verhalen mantelzorg Almelo vertelt in magazine

Algemeen

ALMELO - Mantelzorg Almelo maakt zich op voor de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg, op woensdag 10 november. Die dag schuiven bijna tweehonderd mantelzorgers aan voor een diner bij Fusion Plaza en zij krijgen allemaal het fonkelnieuwe Mantelzorg Magazine. Het eerste exemplaar werd door wethouder Eugene van Mierlo gegeven aan mantelzorger en vrijwilliger Ellis van de Vis.

De ondersteuningsorganisatie Mantelzorg Almelo had het in de coronatijd extra lastig; nagenoeg alle activiteiten vielen stil, veel vrijwilligers moesten noodgedwongen hun ondersteuning stopzetten en veel mantelzorgers maakten geen gebruik van de diensten omdat ze extra voorzichtig waren. Daarboven vertrokken twee consulenten en deden drie nieuwe consulenten hun intrede.

Sinds de zomervakantie geeft Mantelzorg Almelo weer gas, draaien steungroepen weer, zijn de begeleid vervoerders weer in te schakelen en worden er weer cursussen gegeven. Om alle mantelzorgers over alle vernieuwingen en mogelijkheden van Mantelzorg Almelo te informeren, kwamen de consulenten met het idee om een eigen magazine uit te brengen. Het is een bewaarexemplaar met informatie over alle ondersteuning die Mantelzorg Almelo biedt, gelardeerd met verhalen van vrijwilligers, mantelzorgers en consulenten zelf.

Het eerste Mantelzorg Magazine was eigenlijk bestemd voor wethouder Eugene van Mierlo zelf. Een keuze die was ingegeven door het feit dat Mantelzorg Almelo zich gezien, gehoord en gesteund voelt door de wethouder van Welzijn. Maar de wethouder zelf vond het belangrijk dat het eerste exemplaar naar een mantelzorger ging. Dus overhandigde hij het magazine aan Ellis van de Vis. Ze is mantelzorger, vrijwilliger bij Mantelzorg Almelo en figureert in een van de verhalen in het magazine.

Alle andere magazines worden op verschillende manieren verspreid. Op woensdag 10 november, de dag van de Mantelzorg, krijgen alle gasten aan tafel een exemplaar. Alle mantelzorgers die staan ingeschreven bij Mantelzorg Almelo en niet naar het diner kunnen, krijgen een tasje met een attentie en het Mantelzorg Magazine en verder kunnen mensen het magazine bij Mantelzorg Almelo aanvragen.

Het magazine wordt 10 november aangeboden aan mantelzorgers tijdens het diner bij Fusion Plaza ter ere van de Dag van de Mantelzorg. Nu de besmettingscijfers oplopen, zijn Mantelzorg Almelo en Fusion Plaza extra voorzichtig en hanteren ze de nodige veiligheidsmaatregelen. Alle deelnemers moeten een corona-app kunnen laten zien of een geldig testbewijs, er komen minder mensen aan de tafels en het gezelschap wordt verdeeld over verschillende zalen. Als het kabinet extra maatregelen instelt, worden ook die nageleefd.

Afbeelding
Actief Almelo pakt uit in de meivakantie 2 uur geleden
Afbeelding
Lezing over Marja van Elsberg 5 uur geleden
Afbeelding
Fontein Grotestraat gesloopt FOTO'S 6 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 12:17
Een werk van Elsa Snijder.
Kunstenaars tonen zich bij Open Ateliers 25 apr, 09:35
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 24 apr, 12:24
Esmee Euren en Isabel de Wijngaert hebben de gedichtenwedstrijd rond 4 en 5 mei gewonnen.
Esmee en Isabel winnen gedichtenwedstrijd 24 apr, 07:33
De Montessorischool heeft een nieuw buitenleslokaal.
Ouders Montessorischool bouwen nieuw leslokaal 23 apr, 12:29