(Photo by Nesimages/Michael Bulder/NES Images)
(Photo by Nesimages/Michael Bulder/NES Images)

Heracles Almelo contracteert Kelvin Leerdam

Sport

Heracles Almelo heeft Kelvin Leerdam gecontracteerd. De 33-jarige verdediger tekent in Almelo een contract tot medio 2025. Hij was transfervrij nadat zijn contract bij LA Galaxy afliep.

“Ik ben blij dat ik vandaag mijn overstap naar Heracles Almelo heb afgerond. Ik heb veel gesprekken gevoerd met de club en ze bleven het contact onderhouden. Dat gaf mij een goed gevoel”, zegt Leerdam over zijn keuze voor Heracles Almelo. “Heracles Almelo heeft een goede ploeg en ik hoop dat ik ervaring kan toevoegen aan de selectie. Uiteindelijk moeten we ervoor zorgen dat de club stijgt op de ranglijst.”

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma over de komst van Kelvin Leerdam: “Kelvin is een zeer ervaren verdediger die onze selectie van extra impuls voorziet. Hij is multifunctioneel en zijn veelzijdigheid geeft ons meer mogelijkheden. Met zijn Feyenoord-achtergrond en zijn verleden bij clubs in de Verenigde Staten brengt hij ook de nodige bagage met zich mee.”

Kelvin Leerdam doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord. De in Suriname geboren verdediger speelde acht jaar voor de club uit de havenstad, alvorens hij in 2013 de overstap maakte naar Vitesse. Met de Arnhemmers won Leerdam de KNVB Beker in 2017.

Na in totaal 186 Eredivisiewedstrijden voor zowel Feyenoord als Vitesse verruilde hij de Nederlandse velden voor een avontuur in de Amerikaanse MLS. In de zomer van 2017 tekende hij voor Seattle Sounders FC, waarmee hij kampioen werd van de MLS. 

Na periodes bij Inter Miami en LA Galaxy keert Leerdam nu terug in de Eredivisie. Bij Heracles Almelo gaat hij spelen met rugnummer 27.

Afbeelding
Alzheimer Trefpunt houdt een thema-avond over vakantiemogelijkheden 7 uur geleden
Schilderen in de Schöppe.
Schildersclub Janny Dekkers heeft plekje vrij 12 uur geleden
Afbeelding
Almelo Geschiedenis Quiz bij Feijn Lunchen & Lezen 16 uur geleden
De organisatie van het festival Vrienden van Almelo Live.
Eerste editie VVAL met vele koren 17 apr, 13:28
Repareren in de Hagedoorn. (Foto: Geert ten Tusscher)
Naaimachine uit WO II bij de Hagedoorn gerepareerd 17 apr, 07:30
Afbeelding
Beelden van Frieda Waanders te zien in Galerie Herengracht 16 apr, 15:59
Het TEJO-huis krijgt steun van het RP Fonds.
RPF steunt TEJO-huis 16 apr, 13:33
LaWeDaMaDo komt met het toneelstuk 'Zwanenzang'.
LaWeDaMaDo beleeft Zwanenzang 16 apr, 10:41