Tweedaagse workshop tekenen in het Krikkenhaar.
Tweedaagse workshop tekenen in het Krikkenhaar.

Rob Koenders geeft tweedaagse workshop

Cultuur

De Almelose kunstenaar Rob Koenders gaat op 24 en 25 april een tweedaagse workshop tekenen geven op het Krikkenhaar in Bornerbroek. 

Bornerbroek - Rob Koenders is bekend van de Open Ateliers aan de Herengracht, maar gaat nu ook in Bornerbroek aan de slag. Op woensdag 24 en donderdag 25 april gaat de kunstenaar, op zijn eigen inspirerende manier, lesgeven op het Krikkenhaar in Bornerbroek.
Als het weer het toelaat, wordt eerst zelf houtskool gemaakt bij het kampvuur. Dan volgt een korte inleiding door Rob Koenders . Vragen als ‘Wat kun je met het houtskool en de andere krijtjes allemaal doen? Hoe maak je een opzetje?’’ komen aan bod. “Buiten zijn genoeg onderwerpen om te schetsen en te tekenen. Maar ook binnen kun je lekker aan de gang’’, zo laat het Krikkenhaar weten. “Papier en materiaal om mee te tekenen zijn aanwezig. Er is ook nog een mogelijkheid om de Kunsthal Hof 88 in Almelo te bezoeken, daar exposeert Rob Koenders momenteel. Hij heeft een eigen atelier, waar hij vrijwel dagelijks aan zijn schilderijen werkt.’’

De bedoeling is dat het een gezellige tweedaagse wordt. “Het is inclusief koffie, thee, lunch en een warme maaltijd.’’ Overnachten kan ook via nivon.nl/activiteiten/page/3/.
Voor meer informatie kan men contact opnemen met act.krikkenhaar@nivon.nl.

Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 1 uur geleden
Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 21 uur geleden
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard gisteren
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 2 mei, 09:48
Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.
Bijzonder 4 mei concert in basiliek 1 mei, 12:33
'Hoog bezoek' op het Erasmus.
Erasmus: 'hoog bezoek' 1 mei, 08:39
ALMELO (NED): WIELRENNEN: 27 APRIL
Foto gemaakt tijdens de Koningsdag Ronde van Almelo
Emiel Jansman wint Koningsdagronde Almelo 30 apr, 14:45
Afbeelding
Vele activiteiten bij Actief Almelo 30 apr, 12:19