Aandacht voor de paarden tijdens de Military. (Foto: Robert Hoetink)
Aandacht voor de paarden tijdens de Military. (Foto: Robert Hoetink) Foto: ROBERT HOETINK

Hoge waardering van het publiek

Algemeen

De Military van 2022 wordt weer ‘een normale’. Vorig jaar, bij de jubileumeditie, moesten de bezoekers nog een corona-attest laten zien, maar daar is nu geen sprake van. De organisatie verwacht meer dan 60.000 bezoekers.

Boekelo - De bezoekers van de Military waarderen het evenement gemiddeld met een hoog rapportcijfer: 8,3. De meeste bezoekers komen uit de regio, maar het evenement trekt jaarlijks toch ook zo’n 40 procent nationale en internationale liefhebbers. En daarmee is het een van de grootste outdoor sportevenementen van Nederland. Dat er meer dan 1.500 vrijwilligers en medewerkers werkzaam is dan ook niet zo vreemd.
‘Boekelo’ maakt deel uit van de strategische alliantie ‘International Topsport Events’, een samenwerking met Triathlon Holten, FBK Games, CSI Twente en Enschede Marathon.

Vier sterren
De Military is vier sterren concours CCIO (Concours Complèt International Officielle). Het is een zogenaamd ‘Three Day Event’, waarbij een ruiter of amazone met hetzelfde paard uitkomt in drie disciplines: dressuur, de Crosscountry en springen. Het laatste decennium werd Boekelo maar liefst vijf keer door de ruiters gekozen tot ‘s werelds beste Military.
Vijf jaar geleden heeft de Military een nieuw hoofdterrein in gebruik genomen. ‘’Een door het Overijssels Landschap omsloten gebied, waar het ooit allemaal is begonnen en dat anno nu staat voor een ‘state of the art’ wedstrijd accommodatie’’, aldus de organisatie.

Landenwedstrijd
Boekelo is een officiële landenwedstrijd en maakt deel uit van de FEI Nations Cup competition, een wereldwijde competitie waarbij de finale in Boekelo wordt verreden.
In 2019 werd het parcours voor de Crosscountry voor het eerst ontworpen door Adrian Ditcham, die tijdens de Olympische Spelen van London in 2012 verantwoordelijk was voor de bouw van de Crosscountry. De Crosscountry op de zaterdag trekt een lint van zes kilometer aan bezoekers door de Twentse natuur.
Boekelo is ook weer het decor voor de Nederlandse Kampioenschappen eventing. Vorig was Merel Blom de grote favoriet, maar ze slaagde er niet in te winnen. Tim Lips was voor de vijfde keer de beste van Nederland.
Ook zakelijk telt ‘Boekelo’ mee. De Military behoort tot de top van de grote business events van Nederland met ieder jaar meer dan 20.000 zakelijke relaties, bestuurders en politici die gast zijn van meer dan honderd sponsoren. ‘’Tijdens de week voorafgaand aan de Military bezoeken ieder jaar meer dan vierduizend relaties diverse congressen en symposia die door de partners van het evenement worden georganiseerd. Zo’n tachtig procent van de zakelijke bezoekers komt om te netwerken’’, zo meldt de organisatie. De Herfst-Fair van de Military is de grootste van Oost Nederland met meer dan honderd standhouders. De Military Classic Night-Fair trok vorig jaar 2.500 bezoekers.

!
Afbeelding
Column Marleen Vulic: Verwachtingen, verlangens 2 uur geleden
Afbeelding
‘Klupengel’ uitgereikt aan Obimex 3 uur geleden
Afbeelding
Henri Dijk verduurzaamt vliegtuigen 6 uur geleden
Afbeelding
Almelose vrijwilligers vallen in de prijzen 7 uur geleden
Afbeelding
‘Orange the World’ zeggen de soroptimisten in Almelo 22 uur geleden
Afbeelding
De Gold Stars zijn nog springlevend 23 uur geleden
Afbeelding
Almelo Events: help! gisteren
Afbeelding
Cliënten Aveleijn aan de slag in Ruilwinkel Almelo gisteren