Festival Move It brengt het Schelfhorstpark tot leven.
Festival Move It brengt het Schelfhorstpark tot leven.

Festival Move It brengt Schelfhorstpark tot leven

Algemeen

Gemeente, Sportbedrijf Almelo, welzijnsorganisatie Avedan en Studio 15 zetten het Schelfhorstpark zondag 2 oktober flink in de schijnwerpers met het festival Move It, met muziek en activiteiten. Buurtbewoners zijn uitgenodigd om hun ideeën te delen over het park en wat er nog mooier zou kunnen.

Almelo - Het Schelfhorstpark is al mooi, maar het kan altijd beter. En wie kan daar beter ideeën voor aandragen dan de bewoners uit Schelfhorst en Sluitersveld? De gemeente en Avedan zijn daarom present op het festival Move It om te horen wat de wijkbewoners vinden van het park. Er zijn al vier plannen gemaakt. Het eerste idee is om meer mogelijkheden voor kinderen te maken om (natuurlijk) te spelen in het park. Het tweede plan is om de pluktuin op te knappen zodat mensen bloemen en fruit kunnen plukken. Er komt een motoriek-route in het park om lekker te bewegen: in plan 3 komt daar ook sportbegeleiding bij. En het vierde idee is om schaaktafels in het park te maken.

Wijkbewoners kunnen een plan steunen. Ze krijgen een wijkwaardebon van 7,50 euro en die kunnen ze gunnen aan één van de vier plannen. ‘’Maar als inwoners zelf een beter plan hebben, kunnen ze dat ook bespreken, van 10.00 tot 16.00 uur’’, aldus Avedan.

Ondertussen is in het park op deze zondag al volop levendigheid. Sportbedrijf Almelo, Avedan en Studio 15 hebben voor kinderen en jongeren een programma opgezet met cultuur, sport en gezelligheid. Daarbij zijn kinderen en jongeren uit de hele stad van harte welkom.
Sportclubs presenteren zich en bieden clinics aan voor 4- tot 18-jarigen. Zij kunnen die dag gratis allerlei sporten uitproberen en kijken waar zij het meeste lol aan beleven. Er is een springkussen en een stormbaan. ‘’Terwijl de kinderen en jongeren zich uitleven is er livemuziek en kan je eten halen bij een foodtruck. Ligt je talent misschien meer bij de muziek? Doe dan mee aan de workshop rap. Even afkoelen kan ook, in de chill-out arena van de bibliotheek’’, aldus Avedan. De activiteiten voor kinderen en jongeren zijn van 11.00 tot 17.00 uur.

Pax Kinderhulp zoekt vakantieouders,
Pax Kinderhulp op zoek naar vakantieouders 4 uur geleden
Bram Eijgenhuijsen, bekend van B&B Vol Liefde,
Presentatie boek Bram Eijgenhuijsen 7 uur geleden
Kijk eens op actiefalmelo.nl of download de app.
Actief Almelo werkt aan de bekendheid 4 mei, 13:48
Tycho en Herma Kuikhoven van Plentyparts roepen collega's op om ook mee te doen met de 'week van de stenen winkel'.
'Doe je mee met de Week van de stenen winkel?' 4 mei, 09:43
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 3 mei, 11:35
Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 2 mei, 15:46
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 2 mei, 12:29
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 2 mei, 09:48