Margreet Pieneman is aan de slag gegaan met de organisatie van kaartmiddagen.
Margreet Pieneman is aan de slag gegaan met de organisatie van kaartmiddagen.

Kaartmiddagen in Noorderkwartier

Algemeen

Elke week op vrijdagmiddag gezellig kaarten met elkaar: dat zou Margreet Pieneman prachtig vinden. De inwoonster van Almelo is aan de slag gegaan met de organisatie van kaartmiddagen in wooncomplex Buurstede aan de Roskamstraat. “Nu wacht ik de interesse af. Ik hoop op minimaal twaalf belangstellenden. Dan kunnen we over ruim een maand beginnen met klaverjassen en jokeren”, zegt Pieneman.

ALMELO - Margreet Pieneman houdt van een kaartje leggen. Ze zou het leuk vinden om het wekelijks te doen. Nu is ze aan de slag gegaan met een nieuw initiatief: wekelijks klaverjassen en jokeren in wooncomplex Buurstede. “Dat kunnen we op de vrijdagmiddagen doen in de ontmoetingsruimte van Buurstede. Dan zijn er namelijk geen andere activiteiten. De toestemming is er ook al om dit op de vrijdagmiddagen in de ontmoetingsruimte van Buurstede te houden. Nu hoop ik uiteraard op genoegen belangstellenden. Zij kunnen zich aanmelden bij mij”, zegt Pieneman. Met een begindeelname van twaalf personen zou ze al tevreden zijn. “Dat is het minimum. Dan kunnen we aan drie tafels spelen. Later kunnen zich altijd nog meer mensen aanmelden”, zegt Pieneman. Een naam is er ook al. NKBA gaat het nieuwe initiatief heten. NKBA is de afkorting van Noorderkwartier Kaartclub Buurstede Almelo. “De kaartmiddagen zijn in wooncomplex Buurstede in de wijk Noorderkwartier. Maar het is niet een activiteit uitsluitend voor wijkbewoners. Iedereen uit Almelo kan meespelen.” Pieneman hoopt eind september of begin oktober te kunnen beginnen. De tijden staan nog niet vast. “Maar dat zal ongeveer van 13.00 tot 16.00 of 17.00 uur zijn. Ook pauzeren we tijdens de kaartmiddagen.” De spelsoorten zijn klaverjassen en jokeren. “Deelnemers moeten het spel wel enigszins beheersen. Maar ze hoeven beslist geen sterspeler te zijn.” Pieneman hoopt bovendien later in het jaar het zogeheten prijskaarten te organiseren. “Dat zou ik drie keer per jaar willen doen. Bijvoorbeeld voor de kerst. Dan kunnen deelnemers mooie prijzen winnen, die door winkeliers beschikbaar worden gesteld.”

Belangstellenden kunnen meer informatie inwinnen en zich aanmelden bij Margreet Pieneman. Het is belangrijk om de spelsoort te vermelden. Dus jokeren of klaverjassen. Deelname vijf euro per maand. Info en aanmelding: Margreet Pieneman kaartclub.nkba@outlook.com en 06-29393522.

Deelname vijf euro per maand

Wekelijks op vrijdagmiddag in wooncomplex Buurstede

Stefan Wegdam

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 18 uur geleden
Een werk van Elsa Snijder.
Kunstenaars tonen zich bij Open Ateliers 21 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 24 apr, 12:24
Esmee Euren en Isabel de Wijngaert hebben de gedichtenwedstrijd rond 4 en 5 mei gewonnen.
Esmee en Isabel winnen gedichtenwedstrijd 24 apr, 07:33
De Montessorischool heeft een nieuw buitenleslokaal.
Ouders Montessorischool bouwen nieuw leslokaal 23 apr, 12:29
De Klup heeft nu creatieve workshops voor mensen met een beperking.
Creatieve therapie voor mensen met beperking 23 apr, 08:30
Gratis entree bij de meet-up in het Noaberhoes.
'Europa spoort niet' in het Noaberhoes 22 apr, 15:32
Afbeelding
'Twaalfde Slingerbeurs wederom een succes!' 22 apr, 13:27