Bouwmensen Twente krijgt van het RP Fonds een bijdrage voor de kidsclinics.
Bouwmensen Twente krijgt van het RP Fonds een bijdrage voor de kidsclinics.

RP Fonds strijdt tegen eenzaamheid

Algemeen

Never2bealone van Almelose Demi Blaauw steeds groter

door Never2bealone

Never2bealone groeit als kool. De organisatie die de Almelose Demi Blaauw uit de grond stampte nadat haar noodkreet over eenzaamheid ‘viral’ ging, telt inmiddels honderden aanhangers.

Almelo - Tot nu toe hield de oprichtster met spaartegoeden haar eigen broek op, maar nu krijgt ze hulp van het Roggekamp Peitsch Fonds. Dat heeft grote sympathie voor de bestrijding van eenzaamheid onder jongeren en financiert daarom de promotie van Never2bealone, alsook bijeenkomsten die in Almelo worden gehouden.

Never2bealone is een van de zes organisaties waar het Roggekamp Peitsch Fonds geld deze zomer geld voor vrijmaakt. Never2bealone ontvangt 1.990 euro. Het opleidingsbedrijf voor de bouw, Bouwmensen Twente, kan rekenen op een bijdrage van 2.800 euro voor de organisatie en uitvoering van Kidsclinics. Dat zijn techniekworkshops voor alle kinderen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen. ‘’Door de Kidsclinics ontdekken kinderen hoe breed en interessant techniek is’’, zo laat Never2bealone weten. Voor de workshops kunnen alle basisscholen zich aanmelden. De clinics worden in de loop van het schooljaar 2020-2021 gegeven.

Zorggoed de Zegger vroeg het Roggekamp Peitsch Fonds een bescheiden bijdrage van 535 euro voor aanschaf van spelmateriaal voor haar jonge cliënten. Ook die aanvraag is gehonoreerd. Verder stelt het RP Fonds zich garant voor 1.500 euro voor de organisatie van een framevoetbaltoernooi in Almelo.

De grootste bijdrage van het Almelose kinderfonds gaat dit keer naar de Voedselbank Almelo. Die kan een bedrag van om en nabij 4.500 euro tegemoetzien voor een extraatje met Sinterklaas voor gezinnen met kinderen. Het fonds betaalt 20 euro per kind en houdt rekening met tussen de 230 en 250 kinderen.

De Klup Twente kan ook rekenen op hulp van het Roggekamp Peitsch Fonds. Dat draagt dit jaar 2.500 euro bij in de kosten voor de vakantiedagopvang voor kinderen uit het speciaal onderwijs. Nu de gebruikelijke excursies tijdens die opvangweken in verband met corona geen doorgang kunnen vinden, mag De Klup de bijdrage van het RP fonds onder meer benutten voor coronaproof bioscoopbezoek, een optreden in of bij het Meester Siebelinkhuis, een roofvogelshow en drinken voor de kinderen en de vrijwilligers die helpen.

Tijdens de zomervergadering is ook gesproken over de subsidieaanvraag van de nieuwe stichting De Horst, die het oude scoutinggebouw de Horst in het Nijrees een nieuwe toekomst wil geven en geschikt wil maken voor verschillende gebruikers. De Horst vraagt een garantstelling van 10.000 euro het RP Fonds. Dat is bereid die garantie af te geven, op voorwaarde dat ook andere fondsen en partijen bijdragen in de kosten voor de verbouwing.

Nieuwe aanvragen? Ga naar

www.rpfonds.nl

Besluiten over de aanvragen worden medio september genomen.

Het Roggekamp Peitsch Fonds financiert uitsluitend projecten die ten goede komen aan kinderen in Almelo.

Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 1 uur geleden
Tonnie Frazer en Roel Dragt stoppen bij het SeniorenJournaal
SeniorenJournaal alweer tien jaar oud 2 uur geleden
Meer weten? Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.
Het hart van hightech wordt groter gisteren
Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé 17 mei, 13:24
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31
Afbeelding
Open Boerderijdag in Bornerbroek 14 mei, 13:17