De bazaar in Huize Alexandra was een succes.
De bazaar in Huize Alexandra was een succes.

Oekraïense bewoners trots op eigen bazaar

Algemeen

De bazaar bij Huize Alexandra wordt niet op zaterdag 2 juli gehouden -zoals op 28 juni abusievelijk vermeld stond in de papieren versie van Almelo”s Weekblad- maar werd op zaterdag 25 juni al gehouden. En het was een succes!

Almelo - De bewoners van Huize Alexandra aan de Vriezenveenseweg waren al weken druk met voorbereidingen voor hun Bazaar. Ze vlochten manden in elkaar, maakten schilderijen en talismannen en op de dag zelf stonden ze uren in de keuken voordat de poorten open gingen en publiek kon kennis maken met Oekraïense handwerk en alle lekkers. De verkoop leverde 1345 euro op, die volledig ten goede komt aan babyspullen voor moeders in Oekraïne.

Voorafgaand aan de bazaar was er een bijeenkomst voor bewoners in de binnentuin van het complex. Twee bewoonsters vertelden hun persoonlijke verhaal over hoe zij vluchtten uit het oorlogsgebied. De verhalen werden afgewisseld met muziek door Oekraïense muzikanten. Burgemeester Arjen Gerritsen sprak zijn waardering uit naar de bewoners voor hoe zij zo goed als mogelijk hun weg proberen te vinden in Almelo in deze voor hen bijzondere omstandigheden. “Waarbij uw gedachten iedere seconde uitgaan naar iedereen in Oekraïne en waarbij u tegelijk uw leven hier oppakt. Door te werken, naar school te gaan en Nederlandse les te volgen. Daar heb ik diep respect voor.”

Inwoners en ondernemers hebben afgelopen tijd samen met vrijwilligers en serviceclubs allerlei initiatieven georganiseerd en spullen geleverd. De bewoners wilden graag iets terug doen. Met de bazaar vroegen ze aandacht voor wat er op dit moment in het centrum van Europa gebeurt. Tegelijk wilden ze laten zien wat Oekrai¨ners kracht geeft in deze ongelijke oorlog. Burgemeester Gerritsen: “In deze voor u vreselijk moeilijke tijd, hoop ik dat u blijvend steun bij elkaar vindt, onder andere door de gezamenlijke organisatie van deze dag. Daarbij mag u rekenen op onze steun en sympathie.”

De hele middag was er livemuziek.

Afbeelding
Actief Almelo pakt uit in de meivakantie 5 uur geleden
Afbeelding
Lezing over Marja van Elsberg 7 uur geleden
Afbeelding
Fontein Grotestraat gesloopt FOTO'S 8 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 12:17
Een werk van Elsa Snijder.
Kunstenaars tonen zich bij Open Ateliers 25 apr, 09:35
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 24 apr, 12:24
Esmee Euren en Isabel de Wijngaert hebben de gedichtenwedstrijd rond 4 en 5 mei gewonnen.
Esmee en Isabel winnen gedichtenwedstrijd 24 apr, 07:33
De Montessorischool heeft een nieuw buitenleslokaal.
Ouders Montessorischool bouwen nieuw leslokaal 23 apr, 12:29