<p>Van de achttien aangeboden apparaten werd het merendeel gerepareerd.</p>

Van de achttien aangeboden apparaten werd het merendeel gerepareerd.

(Foto:)

‘Antieke naaimachine naait weer als een zonnetje’

‘’Een antieke naaimachine naaide weer als een zonnetje na diverse afstellingen.’’ Dat meldt Gerrit Kok over het vorige Repair Café in de Hagedoorn. Repair Café Almelo - de Hagedoorn is vrijdag 17 juni weer geopend.  

Almelo - Vrijdag 17 juni van half 1 tot half 4 staan de vrijwilligers van Repair Café- de Hagedoorn weer voor de mensen klaar in de oude Hagedoornschool aan de Wilgenstraat.

Het Repair Café de Hagedoorn is tijdens de vakantieperiode gewoon open. “Vanwege vakanties van een aantal mensen van het Repair Café begonnen we de vorige keer met een wat kleinere bezetting. Aan de uiteindelijke resultaten was dit echter niet te merken. De middag begon met een cd-speler waarvan de cd niet meer werd uitgeworpen - een vergane snaar was de oorzaak. Na het plaatsen van een nieuwe snaar werd de cd weer keurig uitgeworpen’’, aldus Gerrit Kok. 

Een koffiezetapparaat werd ook aangeboden. “De buitenkant van een koffiezetapparaat was door een val vervormd waardoor de cup-houder niet meer geplaatst kon worden. Met een föhn werd het plastic gedeelte wat vervormd was weer in de oude staat terug gebracht, zodat de cup-houder weer geplaatst kon worden. Een botsing van een persoon op een traplift met een koekoeksklok had tot gevolg dat er wat onderdelen van de klok waren afgebroken. Na een vakkundige reparatie keerde de klok inclusief koekoek huiswaarts. Bij een oude platenspeler werden twee condensatoren vervangen en gaat de eigenaar een nieuw element voor de naald plaatsen.’’

Meer berichten