<p>De vrijwilligers van Repair Café Almelo proberen altijd een reparatie tot een goed einde te brengen.</p>

De vrijwilligers van Repair Café Almelo proberen altijd een reparatie tot een goed einde te brengen.

Naaimachine doet het weer na bezoek Repair Café

ALMELO - De vrijwilligers van Repair Café Almelo staan op vrijdagmiddag 10 september weer klaar. Tussen 12.30 en 15.30 uur kan men terecht met reparaties in het Repair Café de Hagedoorn aan de Wilgenstraat 11 in Almelo.

Het eerste apparaat op de laatste repairmiddag was een dompelpomp met een vastzittende motor. ‘’De motor had waarschijnlijk al een tijd niet meer gedraaid en na wat smering pompte hij weer’’, zo laat een woordvoerder weten.

Van een naaimachine was de V-snaar verkeerd gesmeerd waardoor de snaar slipte. ‘’Na een schoonmaakactie en een afstelling van de V-snaar naaide hij weer als een zonnetje. Bij een andere naaimachine was vervuiling ook de oorzaak van het niet goed functioneren. Een Dyson stofzuiger had een vervuild filter waardoor hij slecht liep.’’


Bij twee andere stofzuigers was de motor en het oprolmechanisme defect. Van een dvd-speler werd een gebroken snaar vervangen.’’ Bij twee platenspelers, een draagbare radio en een accuboormachine wordt de reparatie vervolgd.


Een koffiemachine had een verstopte flow-meter. ‘’Slechte batterijen waren de oorzaak van een niet brandende campinglamp. De defecte schakelaar van een boormachine kon gerepareerd worden. Een keukenmachine was niet meer te repareren. Van de twintig aangeboden apparaten kon het merendeel worden gerepareerd.’’

Meer berichten